HR business manager met specifieke aandacht voor het COO domein

Enexis


Datum: 1 week geleden
Stad: Den Bosch, Noord-Brabant
Salaris: € 6.704 - € 9.577 per maand
Contract type: Voltijd
Enexis

Je zet je schouders eronder met …
Je collega's van de afdeling HR, een van de 5 afdelingen binnen het domein CEO. Binnen de HR-afdeling zijn +/- 220 (interne en externe) medewerkers werkzaam. Je bent onderdeel van het MT HR, wat bestaat uit een manager recruitment & opleidingen, manager HR ontwikkeling & projecten, manager facilitair , manager HR services, manager arbeidsvoorwaarden een integriteitsmanager en jij!


Functiebeschrijving


Met jouw energie kan het

 • Ben jij klaar voor een uitdagende rol in een maatschappelijk betrokken en ambitieuze organisatie? Enexis zoekt een stevige en verbindende HR business manager.
 • In deze veelzijdige functie geef je leiding aan een team van +/- 12 HR-businesspartners & verandercoaches en ben je een belangrijke sparringpartner voor het COO domein.
 • Bovendien maak je deel uit van het MT HR, waar je bijdraagt aan strategische besluitvorming.
 • Als je op zoek bent naar een rol waar je echt impact kunt maken, zowel op team- als directieniveau, dan is dit een kans die je niet wilt missen!

Zo ga Jij deze uitdaging aan
HR business is de aanjager en vooruitlopend op de toekomstige HR agenda waardoor de interne HR organisatie de vervolgstappen kan maken op het gebied van HR Beleid, HR interventies, HR producten. De HR business challenget, spiegelt, adviseert, inspireert maar contracteert de business ook.
In de rol van HR business manager is je dagelijkse werkzaamheid drieledig.

Eerst en vooral ben je verantwoordelijk voor het aansturen van je team van +/- 12 HR-businesspartners en verandercoaches. Je coacht, inspireert en geeft leiding afgestemd op de individuele ervaring en taakvolwassenheid van elk teamlid.

In 2024 wil de afdeling HR een vervolgstap maken binnen Enexis om meer impact te realiseren met en bij de business. Met je team ga jij het HRBP team en verandercoaches verder ontwikkelen in de strategische sparringspartner rol zodat we samen met de business de stappen zetten die nodig zijn om onze opgave mbt de energietransitie te realiseren. Je kan schakelen met verschillende stijlen van leiderschap om het team in elke fase van haar ontwikkeling te kunnen faciliteren en coachen. Daarbij heb je als doel het maximale uit je team én daarmee uit de organisatie te halen, je durft te delegeren en mensen aan te spreken op het nemen van hun eigen verantwoordelijkheid.

Als tweede pijler ben je een stevige, doortastende en deskundige sparringpartner voor de COO en zijn 8 directeuren en bijbehorende MT's. Je werkt met de directeuren Groot Zakelijk, Consument, EBS, Productie Noord en Productie Zuid, Support, Supply Chain Management en Continue Verbetering.

Je bent onderdeel van het Operations MT en gaat samen met 7 HRBP'ers die voor Operations staan opgesteld de strategische HR agenda inrichten, erop sturen en implementeren. Je bent in staat je visie helder te verwoorden en werkt nauw samen met de directie aan strategische hr-vraagstukken. Daarin ben je naast deskundig in je vak ook een seniore gesprekspartner voor uiteenlopende hr-vraagstukken. Je bent als HR manager business ook verantwoordelijk voor de andere HRBP'ers die op de andere aandachtsgebieden binnen CEO, CTO en CFO werkzaam zijn.
Naast de HRBP's stuur je ook de Verandercoaches aan, die opgesteld staan om de teamontwikkeling binnen de organisatie te begeleiden.

Als derde speerpunt neem je actief deel aan het MT HR. Hier ben je opinievormend en streef je naar effectieve en prettige samenwerking met je collega MT HR-leden. Een data-gedreven aanpak is voor jou vanzelfsprekend: je weet hoe je beschikbare HR-rapportages kunt gebruiken om besluitvorming te ondersteunen. Met behulp van relevante data weet jij de business te challengen op wat zij te doen hebben, mbt engagement, vitaliteit, team- en persoonlijke ontwikkeling en leiderschap. Data en HR zijn cruciaal om de organisatie en afdelingen de volgende fase van verandering in te laten bewegen.
Je bent realistisch en geeft kaders richting je HRBP'ers en interne stakeholders op meerdere niveaus. Het samenwerken met je stakeholders gaat je gemakkelijk af en hierdoor is je impact groot.


Functie-eisen


Zo pak jij het aan

Jij beschikt over een academisch werk- en denkniveau (bedrijfseconomie, bedrijfskunde, hrm, organisatiepsychologie) en hebt minimaal 7 jaar ervaring in leidinggevende functies.
Je hebt als HR Business manager ervaring in organisatie ontwikkeling en verandertrajecten. Je bent een stevige gesprekspartner en zal vanuit onze kernwaarden Duidelijk, Inclusief en Lerend hierin voorop lopen. Je inspireert, verbindt, realiseert en brengt visie mee op het HR vak. Je werkt vanuit het agile denken en doen.
Daarnaast zie je organisatie ontwikkeling vanuit een systemisch perspectief, denkt en handelt daarna. Je denkt niet eendimensionaal maar flexibel en creatief zodat je de beweging al voor je ziet en weet welke stappen jij met je team moet maken, die passen bij wat de organisatie nodig heeft en kan absorberen. Je kan dan ook snel nieuwe informatie en nieuwe situaties tot je nemen en hierin handelen. Je bent duidelijk en verbindend in je communicatie stijl.
Wat je verder ook in je bagage hebt zijn de volgende zaken;

 • Een allround HR vakman/vakvrouw op alle belangrijke HR-thema's die dicht bij de business staan; moderne en actuele HR-vakkennis en visie.
 • Ruime leidinggevende ervaring in een eindverantwoordelijke HR-functie in een complexe organisatiestructuur. Bij voorkeur ook ervaring in grote en/of semipublieke organisaties die al een grote transitie hebben doorgemaakt. Ervaring in een omgeving met een divers personeelsbestand en praktisch opgeleide professionals.
 • Aandacht voor je eigen leiderschap, het leiderschap van je team en de organisatie om je heen; je bent een echte people manager en je investeert in het betrekken en coachen van jouw mensen. Jij kunt met succes HR-teams opbouwen en verbinden.
 • Conceptuele denk- en implementatiekracht. Je bent in staat om de totale waardeketen en verschillende stakeholders binnen de organisatie te doorgronden en daarop te anticiperen.
 • Een hart voor de operatie. Je bent op alle niveaus zichtbaar en toegankelijk, toont interesse en betrokkenheid en hebt belangstelling voor de mensen in de organisatie en je begrijpt wat hen beweegt;
 • Executiekracht. Je bent vasthoudend en pragmatisch, je hebt een heldere visie en neemt de organisatie mee in de beweging, waardoor je de HR-visie en -plannen ook daadwerkelijk tot leven laat komen.

Arbeidsvoorwaarden


En wij steken natuurlijk ook energie in jou

Bij Enexis werk je in de voorhoede van een van de grootste uitdagingen van onze tijd: de energietransitie. Daarbij zorgen we goed voor je. Dat begint met een uitgebreid welkomstpakket en -programma om je collega's te leren kennen. En met goede arbeidsvoorwaarden:

 • Salaris tussen € 6.704,- en € 9.577,- bruto per maand (op basis van 40 uur per week). Inclusief secundaire arbeidsvoorwaarden kan je salaris oplopen tot € 11.559,- bruto per maand.
 • Bijdrage van 70% aan je ABP Keuzepensioen.
 • Persoonlijk budget van 10% en een 13e maand van 10,7% van je brutojaarsalaris. Deze kun je flexibel inzetten of maandelijks of jaarlijks laten uitbetalen.
 • 24,5 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband. Meer oplaadtijd nodig? Met je persoonlijk budget en 13e maand koop je tot wel 35,5 extra verlofdagen.
 • Mogelijkheden om thuis te werken, inclusief een door ons ingerichte thuiswerkplek en een vergoeding van € 25,- per maand.
 • Laptop of tablet en telefoon die je ook privé mag gebruiken.
 • Een leaseauto en een eersteklas ov-abonnement voor zakelijk gebruik.
 • Vitaliteitsbudget van € 500,- voor bijvoorbeeld een sportabonnement.
 • Ruimte om te groeien met ons interne ontwikkelplatform of externe opleidingen en trainingen.

Lees meer over onze arbeidsvoorwaarden.

Werk als HR business manager aan het energienetwerk van morgen
We werven tegelijkertijd intern en extern en gaan voor de beste kandidaat. Solliciteer voor 3 december via deze website, dus niet per e-mail. We ontvangen graag je cv en motivatiebrief en informeren je daarna zo snel mogelijk.

Selectieprocedure

 • Donderdag 14 december en vrijdag 15 december vinden de 1e gesprekken plaats op ons hoofdkantoor in Den Bosch.
 • Indien dit gesprek succesvol is wordt je uitgenodigd op een 2e gesprek. Dit gesprek wordt gevoerd in week 51 met een MT HR lid en een directeur,. Bij een succesvolle uitkomst vind er een assessment plaats die de hele dag duurt op locatie in Utrecht of Apeldoorn. Deze staat voor nu gepland op 9 of 11 januari.
 • Tot slot vindt er een gesprek plaats met een RvB lid en een directeur in week 3 in Den Bosch en bij een positieve uitkomst zien we ernaar uit om je te verwelkomen en stemmen we uiteraard tijdig de arbeidsvoorwaarden samen af.Heb je vragen over de functie? Neem dan contact op met Valesca Waleson [email protected] 06-21387569

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Analist Ecotoxicologie en biodegradatie

Charles River Laboratories, Den Bosch, Noord-Brabant
1 week geleden
Req ID: 220328 Locatie: Den Bosch (S-Hertogenbosch), NL, 5231 DD Al bijna 75 jaar werken de medewerkers van Charles River samen om te helpen bij het ontdekken, ontwikkelen en veilig maken van nieuwe geneesmiddelen. Wanneer u bij onze familie komt, heeft u een belangrijke impact op de gezondheid en het welzijn van mensen over de hele wereld. Of uw achtergrond...
Charles River Laboratories

Verkoopmedewerker PREMIUM

Nelson-Schoenen, Den Bosch, Noord-Brabant
1 week geleden
Ben jij een enthousiaste top verkoper die graag de handen uit de mouwen steekt en wil werken in een van onze mooie winkels, dan zijn wij op zoek naar jou! In onze winkels staat beleving centraal: niet alleen qua uitstraling en interieur, maar ook qua collectie, klantvriendelijkheid en service. Als Verkoopmedewerker ben je de gastheer/-vrouw in onze winkel en het...
Nelson-Schoenen

Loketmedewerker (Den Bosch)

De Immigratie- en Naturalisatiedienst, Den Bosch, Noord-Brabant
2 weken geleden
Functieomschrijving De Immigratie- en Naturalisatiedienst heeft bij de directie Dienstverlenen meerdere vacatures voor de functie van loketmedewerker (FGR: Medewerker Verwerken en Behandelen S7). Het betreft hier een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd (voor de duur van 12 maanden), met uitzicht op een aanstelling voor onbepaalde tijd. Migratie gaat om mensen. Mensen vragen asiel, willen hier studeren, bieden hier hun kennis aan,...
De Immigratie- en Naturalisatiedienst