Operationeel adviseur wegverkeer en officier van dienst

Rijkswaterstaat


Datum: 1 week geleden
Stad: Den Bosch, Noord-Brabant
Salaris: € 3.119 - € 4.374 per maand
Contract type: Voltijd
Rijkswaterstaat

Operationeel adviseur wegverkeer en officier van dienst

Het is vrijdagmiddag, je hebt de piketdienst voor een week overgenomen van je collega Officier van Dienst. Recreatie- woon- en werkverkeer zijn zich vroeg in de middag al gaan mengen op de A2, A50, A59 en N65. Het belooft een druk weekend te worden op de weg. Jij staat paraat voor de weginspecteurs voor vragen en bij opschaling van grote incidenten ga je op locatie en neem je de leiding over van de weginspecteurs. Jouw werkweek is tijdens kantooruren flink gevuld met allerhande werkzaamheden, waaronder je portefeuillewerk: bijvoorbeeld voor de portefeuille Handhaving, Facilitair of Incident-Management. Meer weten? Lees snel verder!

Hoe jij bijdraagt in jouw rol

Als operationeel adviseur ben je de schakel tussen de weginspecteurs en de teamleider. Jij bent hier de verbindende factor en weet wat er speelt binnen het team. Je ondersteunt de weginspecteurs bij vragen en coacht ze in hun werk. Je rijdt geregeld met de weginspecteurs mee, dit als begeleiding in incidentmanagement, maar ook om collegiale gesprekken te voeren en dan zie je meteen hoe onze wegen erbij liggen.

Je bent actief in één van de landelijke portefeuilles. Jij zorgt met jouw kennis en ervaring dat de input vanuit de operatie buiten op landelijk niveau wordt besproken. Ook zorg je dat de landelijke afspraken vertaald worden naar de operationeel werkende collega’s. Binnen je werkgebied neem je ook deel aan overleggen op operationeel niveau. Je bent actief betrokken bij projecten en werkzaamheden.

De Officier van Dienst van Rijkswaterstaat is het aanspreekpunt en hoogste vertegenwoordiger van Rijkswaterstaat in het veld op de locatie van de calamiteit of crisis. De Officier van Dienst leidt het bestrijdingsteam en vertegenwoordigt RWS in het ‘motorkapoverleg’ of het Commando Plaats Incident (CoPI) overleg in het geval van multidisciplinaire opschaling. Onder het bestrijdingsteam vallen onder andere weginspecteurs, contractpartners als aannemers, bergers en de verkeerscentrale.

Dit is waar jij voldoening uit haalt

Jij bent een teamspeler en je houdt ervan om de spil te zijn tussen de weginspecteurs, collega operationeel adviseurs en teamleider. Jij haalt energie uit het coachen van de weginspecteurs op hun vaardigheden binnen incidenten management. Jij kijkt trots terug als je samen met je collega’s een incident tot een goed einde hebt gebracht. Je had de veiligheid goed en snel op orde en vervolgens samen met de andere hulpdiensten de doorstroming weer op gang gebracht.

Het schakelen tussen de verschillende taken (beleid en operationeel) geeft voor jou de perfecte uitdaging. Je krijgt energie wanneer je een vertaalslag hebt kunnen maken van de operatie buiten naar keuzes op landelijk niveau, maar ook wanneer je het landelijke beleid hebt uitgerold binnen de operatie.

Wat wij aan jou waarderen

Je bent iemand die gemakkelijk verbindingen legt met anderen, zowel binnen als buiten de organisatie. Daarin begrijp jij de dynamiek rond politieke en bestuurlijke besluitvorming en de gevoeligheden.

Jij voelt goed aan wat er speelt en bent je bewust van de omgeving waarin je werkzaam bent. Als er richting een bepaald doel wordt gewerkt, ga jij daarvoor en krijg jij jouw collega's daarin mee. Daarin ben je loyaal aan de belangen van de organisatie én aan je collega’s.

Als Officier van Dienst neem je verantwoordelijkheid in de zorg voor al het personeel ter plaatse en dien je het Rijkswaterstaat belang. Je bent flexibel in het werken buiten kantoortijden. Lees verder bij bijzonderheden. Je neemt de volgende competenties mee:

  • je bent communicatief vaardig in woord en schrift;
  • je kunt plannen en organiseren;
  • je kunt leiding en sturing geven en ontvangen;
  • besluitvaardigheid (onder druk);
  • stressbestendigheid;
  • integer in woord en daad.

Meer weten of solliciteren?

Graag ontvangen wij naast jouw CV, je motivatie om bij ons te komen werken. Wil je nu eerst nog meer weten voordat je gaat solliciteren?

Heb je vooraf nog vragen hebben over de inhoud van deze functie? Bel dan Kimberley Schiks, Adviseur Vakbekwaamheid Officieren van Dienst Rijkswaterstaat, via 06-11028984.

Wil je meer weten over deze functie? Martijn Thielen, Inhoudelijk Teamleider OvD, via 06-53254979. Of bekijk onze interviews van collega's die werkzaam zijn in het wegverkeer bij Rijkswaterstaat.

Vacaturenummer: VWM-D-23-096

Functie-eisen Arbeidsvoorwaarden Bijzonderheden Jouw toekomstige afdeling

Vragen over de inhoud van deze vacature?

Martijn Thielen, teamleider

0653254979

Sollicitatieprocedure

Solliciteren en selectie

Reageer op de vacature met je cv en motivatiebrief. We beoordelen je cv en motivatiebrief op de genoemde functie-eisen. Solliciteren is mogelijk tot aan de deadline die in de vacaturetekst genoemd wordt

E-assessment

Voor sommige functies is een online assessment onderdeel van de procedure. In dat geval ontvang je per e-mail meer informatie over de procedure en de uiterlijke inlevertermijn

Digitale selectiedag

We nodigen je per telefoon of e-mail uit voor een digitale selectiedag waar je maximaal twee gesprekken voert. Afhankelijk van de functie kan een rollenspel ook een onderdeel zijn van de selectiedag

Terugkoppeling

Na de selectiedag krijg je een terugkoppeling van ons en bespreken we of wij een match zijn

In dienst

Je manager nodigt je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek (telefonisch). Je krijgt te horen waar en wanneer je kunt beginnen met je nieuwe baan bij Rijkswaterstaat. Welkom aan boord!

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

QC Technician

Evoke, Den Bosch, Noord-Brabant
€ 2.900 - € 3.400 per maand
2 weken geleden
Locatie Den Bosch Opleiding MBO Ervaring Vanaf 0 jaar Werkweek 40 uur Salaris €2.900 - €3.400 p.m. Zoekwoorden: 3-Ploegen Analyseren Duurzaamheid Neem jij graag verantwoordelijkheid en ga je geen uitdaging uit de weg? Dan is de functie van QC Technician in de regio Noord-Brabant echt iets voor jou! Sluit je aan bij deze ondernemende organisatie en draag bij aan de...
Evoke

Cloud Success Services - Enterprise Architect

SAP, Den Bosch, Noord-Brabant
2 weken geleden
We help the world run better Our company culture is focused on helping our employees enable innovation by building breakthroughs together. How? We focus every day on building the foundation for tomorrow and creating a workplace that embraces differences, values flexibility, and is aligned to our purpose-driven and future-focused work. We offer a highly collaborative, caring team environment with a...
SAP

Mobility coördinator

HAS Green Academy, Den Bosch, Noord-Brabant
€ 3.370 - € 4.582,91 per maand
2 weken geleden
Mobility coördinator HAS green academy is een tophogeschool en dynamisch expertisecentrum in de sector agro, food en leefomgeving, met vestigingen in ‘s-Hertogenbosch en Venlo. We leiden jonge mensen en professionals op. Daarbij werken we intensief samen met het werkveld, aan innovatieve praktijkgerichte oplossingen voor de vraagstukken van vandaag en morgen, voor een sector die er toe doet. Ter versterking van...
HAS Green Academy