Gerechtsjurist strafrecht Den Bosch

Gerechtshof 's-Hertogenbosch


Datum: 1 week geleden
Stad: Den Bosch, Noord-Brabant
Contract type: Voltijd
Gerechtshof 's-Hertogenbosch

Functieomschrijving

Ben je samenwerkingsgericht en op zoek naar een uitdaging binnen een juridische hoogwaardige functie?

Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch wil met modern vakmanschap bijdragen aan snelle, deskundige en tijdige rechtspraak. De kwaliteiten en competenties van onze medewerkers zijn belangrijk voor het bereiken van onze doelen. Daarom geeft het gerechtshof ruim baan aan de professional. We stimuleren kwaliteit en investeren in opleiding en (persoonlijk) leiderschap. We voeren onze werkzaamheden uit in nauwe onderlinge samenwerking en op hoog niveau. We zijn ons bewust van onze onafhankelijke rol in de rechtsstaat en hebben oog voor wat er leeft in de samenleving.

Herken jij je in deze visie van ons gerechtshof, ben je samenwerkingsgericht en op zoek naar een uitdaging binnen een juridische hoogwaardige functie? Dan nodigen we je van harte uit om je belangstelling voor deze vacature kenbaar te maken.

Wat ga je doen?
Als gerechtsjurist bereid je de zittingen van de meervoudige strafkamers van het gerechtshof zelfstandig voor. Het gaat om strafzaken die feitelijk wat ingewikkelder zijn en/of zaken met enige juridische vraag- en beslispunten, maar die wel nog tot de normale standaard kunnen worden gerekend. Je fungeert als griffier ter terechtzitting en in raadkamer. Zo nodig stel je processen-verbaal van de terechtzitting op. Na de zitting neem je deel aan de beraadslagingen in de raadkamer. Op basis van de uitkomst daarvan concipieer je arresten. Wanneer in een zaak tegen de beslissing van het hof cassatieberoep wordt ingesteld, werk je de zaak daarvoor (verder) uit.

Functie-eisen

Wie zoeken wij?
Wil je een bijdrage leveren aan kwalitatief hoogstaande rechtspraak in hoger beroep? Wij zoeken collega’s die graag in teamverband werken, beschikken over een sterk analytisch vermogen, een evenwichtige oordeelsvorming hebben en goed mondeling en schriftelijk uitdrukkingsvaardig zijn. Je kunt zelf je werk organiseren en bent gewend en in staat om binnen een vastgestelde termijn een kwalitatief goed juridisch processtuk op te stellen. Daarnaast heb je een flexibele werkinstelling en ben je digitaal vaardig.

Je bent meester in de rechten en hebt dan ook een masteropleiding Nederlands recht afgerond – bij voorkeur met afstudeerrichting strafrecht – en hebt een brede kennis van (strafrechtelijke) juridische vraagstukken. Ervaring met het voeren van procedures of het concipiëren van uitspraken of arresten is een pre. Dat neemt niet weg dat het ook mogelijk is voor recent afgestudeerden van de universiteit om te solliciteren.

Ook kandidaten met ruimere ervaring als jurist (bij voorkeur in het strafrecht) nodigen wij van harte uit om te solliciteren. Zij kunnen in aanmerking komen voor de functie senior gerechtsjurist. Een senior gerechtsjurist behandelt zaken die feitelijk (zeer) complex van aard zijn en/of meerdere juridische vraag- en beslispunten bevatten en is de doorgroeifunctie van de functie gerechtsjurist.

Arbeidsvoorwaarden

    Salarisniveau schaal 9 Maandsalaris Min €3.119 – Max. €4.374 (bruto) Dienstverband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd Contractduur 1 jaar met mogelijkheid tot verlenging Maximaal aantal uren per week 36

Overige arbeidsvoorwaarden

Wat we je bieden

We bieden je een inhoudelijk veelzijdige en uitdagende functie bij de rechterlijke macht. Voor een gedegen opleiding wordt gezorgd. Daarnaast zijn er veel ontwikkelingsmogelijkheden. In de functie van gerechtsjurist bij ons hof zie je binnen korte tijd veel verschillende soorten strafzaken en leer je de finesses van de rechterlijke oordeelsvorming in hoger beroep kennen.

Bij onze teams strafrecht werken ongeveer 160 medewerkers; de groep van gerechtsjuristen bestaat uit ongeveer 50 mensen. Dit is een overwegend jonge club met heel betrokken collega’s.

Het betreft een fulltime functie (36 uur per week). De aanstelling is vooralsnog tijdelijk voor één jaar, met mogelijkheid tot verlenging bij beschikbare formatie en goed functioneren.

Afhankelijk van werkervaring word je ingeschaald in de functie van gerechtsjurist of senior gerechtsjurist. Het salaris bedraagt, afhankelijk van kennis en ervaring, minimaal € 3.119,04 bruto en maximaal € 4.848,81 bruto (schaal 9/10 CAO Rijk) per maand bij een 36-urige werkweek. Daarnaast ontvang je een individueel keuzebudget (IKB) van ruim 16% van het jaarsalaris. Hierin zijn de vakantie-uitkering en eindejaarsuitkering opgenomen.

Bijzonderheden

Vind jij onze vacature interessant? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren via onderstaande button. Vergeet, naast je motivatiebrief en curriculum vitae, ook niet je cijferlijsten en eventuele getuigschriften in te dienen. Solliciteren kan tot en met 7 december 2023. De sollicitatiegesprekken worden gehouden op 13 december 2023.

Een schrijftest kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure. Deze duurt 2,5 uur en vindt, indien deze wordt afgenomen, plaats op 13 december 2023.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met mr. N. van der Velden (hoofd juridische ondersteuning, telefoonnummer 06 50 16 03 64) of mr. lic. J.N. van Veen (hoofd juridische ondersteuning, telefoonnummer 06 50 16 03 63).

Meer informatie over het gerechtshof 's-Hertogenbosch vind je op Werkenbijderechtspraak.nl.

Wij vragen je altijd een Verklaring Omtrent Gedrag te overhandigen vóór indiensttreding.

Binnen de Rechtspraak weten we heel goed zelf onze kandidaten te bereiken. We reageren daarom ook niet op acquisitie of aanbiedingen van bureaus of tussenpersonen.

Gerechtshof 's-Hertogenbosch

Organisatie

Het Bossche hof is met ongeveer 250 medewerkers een klein en compact gerechtshof. Ons werkgebied strekt zich uit over de 3 zuidelijke provincies. Jaarlijks behandelt het hof zo’n 10.000 zaken in hoger beroep: belastingzaken, familiezaken, handelszaken en strafzaken. De behandeling van deze zaken gebeurt in de afdelingen civiel recht en strafrecht en in het team belastingrecht. Een klein team bedrijfsvoering zorgt voor beleid, advies en uitvoering. De dagelijkse leiding van het hof is in handen van team- en afdelingsvoorzitters. Meer op afstand opereert een 3-koppig bestuur. Het gerechtshof is gehuisvest in het Paleis van Justitie, gelegen achter het centraal station van ’s-Hertogenbosch en op loopafstand van het gezellige, oude centrum van de stad.

Modern vakmanschap

Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch wil met modern vakmanschap bijdragen aan snelle, deskundige en tijdige appelrechtspraak. De kwaliteiten en competenties van onze medewerkers zijn essentieel voor het realiseren van onze doelen. Het hof geeft daarom ruim baan aan de professional, we stimuleren kwaliteit en investeren in (persoonlijk) leiderschap. Het hof staat pal voor rechterlijke onafhankelijkheid en juridische excellentie. Tegelijk willen we efficiënt werken en leggen we ons oor te luisteren in de samenleving. Het hof zoekt hiervoor de verbinding met ketenpartners, burgers, media en de wetenschap.

Specialistische kennis delen

Het hof heeft de laatste jaren binnen de Rechtspraak en daarbuiten naam gemaakt met een eigen Kenniscentrum Milieu en Gezondheid. Om rechterlijke uitspraken op deze terreinen nog verder te verbeteren faciliteert het kenniscentrum rechters, raadsheren en gerechtssecretarissen in het land met juridische expertise. Het kenniscentrum is een vraagbaak en verbindt de rechtspraak met de wetenschap en kennisnetwerken buiten onze organisatie.

De hofmedewerker

Het hof streeft naar een cultuur waarin mensen positief en fair met elkaar omgaan en waar ook ruimte is om elkaar aan te spreken als dat nodig is. Het hof stimuleert medewerkers om zich te blijven ontwikkelen. De medewerker van de toekomst is flexibel, heeft een sterk verantwoordelijkheidsgevoel en is gericht op samenwerken. Zijn deskundigheid is op peil en zijn blik is naar buiten gericht. Om toekomstige medewerkers kennis te laten maken met de rechtspraak in hoger beroep en in het bijzonder de cultuur van het Bossche hof kunnen scholieren en studenten stagelopen of werkervaring opdoen als buitengriffier.

Gerechtshof 's-Hertogenbosch

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Gerechtsjurist - team Strafrecht (32-36 uur)

de Rechtspraak, Den Bosch, Noord-Brabant
€ 3.045,91 - € 4.848,81 per maand
5 dagen geleden
Wat je gaat doen Je gaat werken in het team Strafrecht dat bestaat uit zo’n 140 rechters, gerechtsjuristen en administratief medewerkers. Als jurist (senior gerechtsjurist) lever jij een grote bijdrage aan iedere strafzaak waar jij bij betrokken bent. Zowel in de voorbereiding, als tijdens de behandeling van zaken op zitting en na afloop van de zitting. Jij je met name...
de Rechtspraak

Adviseur Wonen

koen, Den Bosch, Noord-Brabant
5 dagen geleden
Wat jij doet Integrale beleidsontwikkeling wonen: Actualiseer de woningbouwstrategie en het woonplan indien nodig. Beheer de planmonitor en realisatieagenda. Volg ontwikkelingen op de voet en lever waar nodig optimalisatievoorstellen. Initieer en/of begeleid onderzoeken ter onderbouwing van beleidsvoorstellen. Advisering wonen: Adviseer bij gebiedsontwikkelingen en ruimtelijke initiatieven. Baseer adviezen op de woningbouwstrategie en het woonplan. Subsidiebeheer: Identificeer subsidiekansen in gebiedsontwikkeling. Neem een...
koen

Field Marketing Junior Execution Associate - fixed term contract

SAP, Den Bosch, Noord-Brabant
1 week geleden
We help the world run better Our company culture is focused on helping our employees enable innovation by building breakthroughs together. How? We focus every day on building the foundation for tomorrow and creating a workplace that embraces differences, values flexibility, and is aligned to our purpose-driven and future-focused work. We offer a highly collaborative, caring team environment with a...
SAP