Concern Informatiemanager

Gemeente Amstelveen


Datum: 2 weken geleden
Stad: Amstelveen, Noord-Holland
Salaris: € 6.470 per maand
Contract type: Voltijd
Gemeente Amstelveen

36 uur per week

Dan is dit jouw baan!
Jij werkt aan de strategische thema’s rondom informatie en informatievoorziening voor de gemeente. Digitale ontwikkelingen vragen steeds meer om keuzes van de organisatie. Bijvoorbeeld keuzes voor het inzetten van digitalisering van bedrijfsvoeringprocessen en de dienstverlening aan de inwoners en bedrijven. Dit zijn niet alleen technische keuzes, maar ook keuzes ten aanzien van het aanbod en de vorm van aanbod van de dienstverlening. Veel I-ontwikkelingen bieden kansen zoals digitale dienstverlening, het werken op afstand en oplevering van managementinformatie. Sommige ontwikkelingen zijn onontkoombaar en dwingen ons als organisatie op een andere manier te gaan werken. Of het nu gaat om kansen of om onontkoombare veranderingen, jij komt met een antwoord.

Jij coördineert het informatiemanagement voor de gehele organisatie samen met de informatiemanagers van de domeinen (fysiek/ruimtelijk, sociaal en dienstverlening), waarbij aandacht is voor mens, proces, informatie en techniek. Je bent verantwoordelijk voor het (mede)formuleren van de i-Visie, het informatiebeleid en de informatieplanning op tactisch/strategisch niveau. Je hebt ook een sturende en bewakende rol in het kader van de realisatie van de informatiehuishouding organisatie-breed. Vanuit die rol adviseer je, als lid van het CIO Office team, ook rechtstreeks aan de CIO en de I-board. Tenslotte regisseer je het I-project portfolio management, waarin alle I-projecten van de organisatie bij elkaar komen.

De rol van Concern Informatiemanager is al ingetekend in de i-Governance van de organisatie, maar hieraan zal in de praktijk nog invulling gegeven moeten worden. Jij voert deze functie dus niet alleen uit, maar geeft deze ook meer vorm en bouwt mee aan de ontwikkeling en invulling van de gehele Informatie Management functie van de organisatie. Vanuit die positie stuur je de domein informatiemanagers functioneel aan ten behoeve van een adequate en uniforme manier van werken.

Jij bent ook degene die de portfolio overleggen voorzit, die het capaciteitsmanagement bewaakt en coördineert, die de I-board adviseert, rapporteert en faciliteert. In samenwerking met het Project Management Office, verzorg je actuele rapportages en de toelichting hierop aan het MT van Automatisering & Informatie Management, de I-domein overleggen, de I-board en aan Directie. Dit doe je in samenwerking met de domein informatiemanagers, de I-adviseurs en de teamleider Advies & Projecten van A&I.

Wat vragen wij van jou?

 • Je beschikt over een Academisch werk- en denkniveau.
 • Je hebt meerjarige werkervaring op het gebied van business informatiemanagement respectievelijk op het raakvlak tussen business en IT.
 • Je hebt kennis van methoden en standaards op het gebied van business zoals informatiemanagement, informatieplanning en informatiearchitectuur, portfolio management, projectmanagement en procesgericht werken.
 • Je hebt kennis van de bestuurlijke organisatie binnen het gemeentelijke bedrijf, de primaire processen en de ondersteunende processen van een gemeente.
 • Je hebt ervaring met het managen van grote en dynamische veranderprocessen.

Onze ideale collega is iemand die resultaatgericht is, snel en goed overzicht en structuur kan bieden en over sterke veranderkundige kwaliteiten beschikt. Je bent proactief, een doorpakker en een voorbeeld in samenwerking. Jouw analytische en communicatieve vaardigheden zijn op hoog niveau. Je hebt politiek/bestuurlijk inzicht en weet zorgvuldig om te gaan met belangenconflicten. Bovendien weet jij hoe je moet opereren op directieniveau. De kernwaarden van de organisatie zijn betrokken, oplossingsgericht en samen. Deze passen bij de manier waarop jij je werkzaamheden uitvoert.

Wat bieden wij jou?
Salaris

 • Een salaris van maximaal €6.470,- bruto per maand (Cao Gemeenten, schaal 12) op basis van 36 uur per week.
 • Inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.
 • Boven op je maandelijkse salaris krijg je van ons ook een individueel keuzebudget van 17,05% dat je kunt laten uitbetalen of fiscaalvoordelig kunt uitruilen voor de kosten van bijvoorbeeld een sportabonnement. Ook kun je dit gebruiken voor het kopen van extra vakantiedagen.

Contract

 • Een contract voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast contract.

En wat nog meer?
Een rol in een ambitieus team met een missie; “zorgen dat onze organisatie beschikt over de Informatiehuishouding die nodig is om onze gemeentelijke taken zo efficiënt en effectief mogelijk te kunnen uitvoeren”.

Uiteraard hebben wij nog andere aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. Of je voorkeur nu uitgaat naar een goed salaris of meer quality time voor je gezin, sport en hobby's, het kan allemaal! Kijk hier voor een overzicht.

Wie zijn wij?
De ambtelijke organisatie AA werkt voor de gemeentebesturen van Aalsmeer en Amstelveen. Twee gemeentebesturen, bediend door één ambtelijke organisatie. Onze afdeling Automatisering en Informatiemanagement (A&I) bestaat uit de teams Advies & Projecten, Infrastructuur & Servicedesk, Applicaties, Informatievoorziening en Basisinformatie. De afdeling is verantwoordelijk voor ICT beheer en onderhoud, de geo- en basisregistraties, de documentaire informatievoorziening, proces- en projectmanagement en advies. Onze architectuur ontwikkelt zich van een on-premise infrastructuur naar een hybride cloud-architectuur, waarbinnen SaaS-oplossingen en een public PaaS een steeds belangrijkere rol krijgen. Om aan deze beheertaken en ontwikkelingen te blijven voldoen is het belangrijk om te blijven veranderen.

Het CIO Office team, waarvan jij deel uitmaakt, bestaat verder uit een Enterprise architect, de Chief Information Security Officer (CISO), de Functionaris Gegevensbecherming (FG), een beleidsadviseur en domein informatiemanagers.

Enthousiast geraakt?
Kom bij ons het verschil maken en reageer vóór 29 november 2023 via de sollicitatieknop. Wij zien je sollicitatie graag tegemoet! Gesprekken worden gevoerd op maandagmiddag 4 december 2023.

Voor inhoudelijke vragen kun je bellen met Richard Vader (Teamleider Advies & Projecten). Voor vragen over de procedure kun je bellen met Rick de Bruijn (Corporate Recruiter). Zij zijn bereikbaar via 020-540 4911.

Wat verder goed is om te weten

 • Iedereen die bij de gemeente Amstelveen of Aalsmeer komt werken moet vóór aanvang van zijn werkzaamheden een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) overleggen.
 • Als ambtenaar leg je aan het begin van de aanstelling een ambtseed/belofte af.
 • Een referentiecheck maakt deel uit van onze selectieprocedure.
 • Deze vacature hebben wij in eigen beheer. Daarom gaan wij niet in op acquisitie.


Talent staat bij ons voorop, ongeacht wie je bent en waar je vandaan komt. Wij weten dat hoe je achternaam gespeld is, hoe oud je bent, van wie je houdt, wat je gelooft en of je een beperking hebt, niks zegt over jouw geschiktheid voor deze vacature. Talent als basis, diversiteit als kracht. Voel je welkom om te solliciteren!

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Oproepkracht AKO Bijenkorf Amstelveen

AKO, Amstelveen, Noord-Holland
2 weken geleden
Amstelveen 0 - 16 uur Bijbaan Voor ons verkooppunt in de Bijenkorf zoeken wij een nieuwe collega. Met jouw klantgerichte aanpak zorg je dat iedereen tevreden de winkel uitstapt. Daarnaast zorg je samen met je collegas dat onze shop-in-shop verkooppunt altijd tiptop in orde eruitziet. Je vindt het leuk dat elke werkdag anders is en je haalt energie uit het...
AKO

Leerkracht groep 1-2

Derec, Amstelveen, Noord-Holland
2 weken geleden
Deze eigentijdse basisschool in Amstelveen is gelegen in een rustige, maar gezellige buurt. Voor deze school ben ik op zoek naar een enthousiaste leerkracht voor groep 1-2. De focus op deze school ligt op het bijdragen aan de snel veranderende samenleving. Aan de vakgebieden wordt op eigentijdse wijze invulling gegeven. Ben jij wel toe aan een nieuwe uitdaging en spreekt...
Derec

Stagiair bij Dirk

Dirk, Amstelveen, Noord-Holland
4 weken geleden
Wist je dat je... ...bij Dirk gezien wordt als het talent van de toekomst? En daar steken we graag tijd in. Tijdens jouw stage bij Dirk staat ontwikkeling centraal. Want wij geloven dat we je verder kunnen helpen door tijd, ruimte en vertrouwen te geven om te leren. We kijken samen hoe jij jezelf kan blijven uitdagen. En daarom noemen...
Dirk