Medior KYC analist

DPA Professionals


Datum: 2 weken geleden
Stad: Almere, Flevoland
Salaris: € 3.500 - € 4.500 per maand
Contract type: Voltijd
DPA Professionals
Wat je gaat doen:

Als Medior KYC Analist is het jouw taak om risico's te signalen en klanten te screenen. Jij weegt namelijk continu af of nieuwe en bestaande klanten van de organisatie schade kunnen veroorzaken. Denk bijvoorbeeld aan criminele financieel-economische praktijken, zoals witwassen, fraude en terrorismefinanciering.

Je bent verantwoordelijk voor het actualiseren en completeren van klantdossiers. Dit doe je zowel op juridisch, fiscaal als bedrijfseconomisch vlak (CDD). Door middel van jouw doortastendheid, analytische vaardigheden en secuurheid weet je snel bij- en hoofdzaken te onderscheiden. Het is dus van belang dat je alle kennis in huis hebt als het gaat om CDD eisen en procedures. Hoe complexer het dossier, hoe energieker jij wordt.

Vanzelfsprekend komt hier veel onderzoek bij kijken, want uiteindelijk ben jij degene, die de conclusie trekt of de klant betrouwbaar is. Als geen ander weet je namelijk welke strenge eisen toezichthouders stellen.

Je checkt de dossiers van particuliere- en zakelijke klanten op compleetheid, maar ook of de bestaande informatie voldoet aan de wet- en regelgeving. Kom je erachter dat er nog informatie mist of vertrouw jij bepaalde zaken niet? Dan ga je dus op onderzoek uit. Hiervoor neem je soms contact op met de klant. Bijvoorbeeld om documenten op te vragen, maar ook om antwoorden te vinden op vragen of opgegeven bedrijfsactiviteiten overeenkomen met de activiteiten in de praktijk, waar transacties vandaan komen en waar ze heen gaan. Vervolgens maak je een analyse, trek je een conclusie en rapporteer je jouw bevindingen in een onderzoeksverslag.

KYC en CDD is van belang bij het aangaan van een klantrelatie, maar ook tijdens gedurende de relatie. Klanten worden doorlopend gereviewd waarbij je veel schakelt met andere teams en collega's om een goed beeld van de relatie te krijgen. Zo ontstaat er een gedegen analyse. Dit alles draagt eraan bij dat de organisatie zijn klanten écht goed kennen en dat klantdossiers compleet en re-construeerbaar zijn. Door dit gedegen te doen, lever je dus een belangrijke bijdrage in het tegengaan van financiële criminaliteit.
Wat we vragen:
 • Je hebt een afgeronde HBO- en/of WO-studie
 • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring als KYC/CDD Analist
 • Je bent in staat om jezelf complexe materie snel eigen te maken
 • Je bent secuur en accuraat, zodat jouw dossiers altijd ijzersterk zijn
 • Je werkt zelfstandig en vindt het fijn om als team op te treden
 • Je bent klantgericht, analytisch, enthousiast en nieuwsgierig
 • Je kunt je mondeling goed uitdrukken, omdat je regelmatig klantcontact hebt
 • Je beschikt over uitstekende schriftelijke vaardigheden om analyses transparant, duidelijk, doelgericht én efficiënt te verwoordenWat we bieden:
 • Een bruto maandsalaris tussen € 3.500,- en € 4.500,- op basis van 40 uur
 • 25 vakantiedagen (op basis van 40 uur) en 8% vakantiegeld per jaar
 • Een pensioenregeling (fijn als het zover is)
 • NS businesscard en de mogelijkheid tot een leaseauto of reiskostenvergoeding
 • Persoonlijke begeleiding van jouw Talentmanager
 • Een opleidingsbudget om te blijven ontwikkelen. Je kan bijvoorbeeld kiezen uit een LCP-traject (Leergang Compliance Professional)Je werkomgeving:

Ons motto 'talent in de regie' benadrukt dat jij aan het stuur zit van jouw ontwikkeling. Wij faciliteren.

Als interim professional wissel je regelmatig van werkomgeving. Gemiddeld duurt een opdracht 8 tot 10 maanden. Onze klanten zijn met name banken, verzekeraars, betaalinstellingen en non-profit organisaties.

Jouw ontwikkeling is belangrijk en daarom heb je een persoonlijke talentmanager waarmee jij je voortgang bespreekt en samen kijkt naar waar jij energie van krijgt. Ook kijkt hij of zij samen met jou naar wat nodig is voor jouw loopbaan. Met ons netwerk creëren we mogelijkheden voor onze compliance professionals; zowel voor vakinhoudelijk- als persoonlijke groei.

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Regiomanager Breijer Contractonderhoud

Breijer, Almere, Flevoland
€ 4.100 - € 4.550 per maand
3 weken geleden
Breijer verzorgt als integrale technische dienstverlener landelijk het technische onderhoud voor diverse klanten. Jij wordt het regionale aanspreekpunt voor onze monteurs in de buitendienst. Functieomschrijving Als regiomanager wordt jij verantwoordelijk voor het kwantitatief en natuurlijk kwalitatief sturen van de service naar onze diverse klanten. Als regiomanager vervul jij een sleutelrol in de aansturing van ons regionaal team servicemonteurs West. Dit...
Breijer

Financieel Controller

Werkis, Almere, Flevoland
3 weken geleden
Functieomschrijving Ben jij de Financiële Controller die wij zoeken? Lees snel verder! Wij zoeken een gedreven Financieel Controller om het team te versterken. Als Controller ben je verantwoordelijk voor het financiële beleid en de rapportage, en werk je mee aan de missie om de toekomst van energie te vormen. Je speelt een cruciale rol in de energietransitie en draagt bij...
Werkis

Bedrijfsleider

Action, Almere, Flevoland
3 weken geleden
(38 uur per week) Geloof jij niet in verkooppraatjes maar wel in een goed ondernemersverhaal? Groei dan mee met Action als bedrijfsleider van Action. Met elke week 150 nieuwe producten dagen we je creativiteit en ondernemerschap maximaal uit. Als aanvoerder van je team ben jij verantwoordelijk voor het succes van jouw winkel – en van je eigen carrière. Work where...
Action