Maatschappelijk werker gebiedsoverstijgend 28-32 uur per week Almere

De Schoor


Datum: 3 weken geleden
Stad: Almere, Flevoland
Salaris: € 3.068 - € 4.372 per maand
Contract type: Voltijd
De Schoor

Als maatschappelijk werker ben jij werkzaam in de wijkteams van Almere. Vanuit jouw expertise zet jij je in voor het welzijn van bewoners. Met als resultaat het duurzaam versterken van de zelf- of samenredzaamheid, zodat mensen zoveel mogelijk op eigen kracht kunnen leven in hun wijk. Wij zijn op zoek naar collega's voor 28 en 32 uur per week.

Almere heeft 9 Wijkteams. De wijkteams zijn benaderbaar bij allerlei hulpvragen: van enkelvoudig tot complex en intensief, en bij vragen op alle leefgebieden. Dit kan doordat in het wijkteam verschillende disciplines verenigd zijn. Gezamenlijk bedienen jullie de wijken en inventariseren ondersteuningsvragen.

Wat ga je doen
Je gaat werken voor het gebiedsoverstijgend team, oftewel het GoTeam. Dit is een breed inzetbaar team voor kortdurende inzet en voor inzet op langere termijn. Het GoTeam zorgt voor verbinding tussen de verschillende wijkteams. De teamleden werken en denken goed mee met de wijkteams en signaleren kansen en mogelijkheden die ontstaan uit de onderlinge samenwerking.

Je coördineert de ondersteuningsvraag in de breedste zin van het woord door onder andere het voeren van intakegesprekken, het onderzoeken en observeren van de (psychosociale) situatie van bewoners en het gezamenlijk opstellen van een behandelplan. De focus ligt op de zelfredzaamheid en het vergroten van de participatie van inwoners, door altijd uit te gaan van de eigen kracht. Om het behandelplan vorm te geven schakel jij de juiste mensen uit het sociale netwerk in en benut collectieve voorzieningen en aanbod uit de wijk.

Wat breng je mee?
Met jouw vaardigheid in het voeren van motiverende gesprekken weet je anderen in staat te stellen hun eigen krachten verder te ontwikkelen en te versterken. En verder:

 • ben je in het bezit van een hbo-diploma in Social Work of Maatschappelijk Werk en Dienstverlening
 • heb je senior werkervaring als maatschappelijk werker
 • heb je kennis van methodes met betrekking tot huiselijk geweld, zoals de TOP3-methodiek, of de bereidheid om dit te leren

Waar kun je op rekenen?

 • Je krijgt de regie om jouw werk binnen de kaders van je functie op jouw eigen manier in te richten, zodat je optimaal bijdraagt aan het welzijn van vele Almeerders.
 • Een goede balans tussen werk en privéleven vinden wij belangrijk. Hybride werken behoort tot de mogelijkheden.
 • Aan het team is een praktijkbegeleider verbonden. Hiermee bieden wij collegiale ondersteuning, zowel inhoudelijk als op persoonlijk vlak.
 • Bij De Schoor streven we naar een inclusieve en diverse werkomgeving waar iedereen zich welkom voelt en tot zijn recht komt.
 • Een vrij te besteden Individueel Keuzebudget ter hoogte van 18% van het bruto jaarsalaris en opname in het pensioenfonds Zorg en Welzijn.
 • Met het loopbaanbudget van 1,5% van het maandsalaris krijg je de ruimte om jezelf te ontwikkelen.
 • Een jaarcontract met de intentie om te verlengen.
 • Salariëring en arbeidsvoorwaarden conform cao Sociaal Werk in salarisschaal 8, met een bruto maandsalaris tussen € 3.068,- en € 4.372,- bij een werkweek van 36 uur

De wijkteams
Het doel van de wijkteams is dat Almeerse bewoners naar eigen kunnen meedoen in de samenleving. We werken aan versterking van zelf- en samenredzaamheid en aan sterke wijken. We zetten in op informele en collectieve ondersteuning waar mogelijk. Waar nodig bieden we kortdurende begeleiding en ondersteuning en toegang tot maatwerkvoorzieningen. Hiermee vervullen de wijkteams een belangrijke rol in het sociaal domein in Almere. De wijkteams zijn een consortium, waarin De Schoor, VMCA, MEE en gemeente Almere met elkaar samenwerken. Zie meer over onze wijkteams op: wijkteams.almere.nl.

Enthousiast geworden?
Dan horen we graag van je! Wil je eerst meer weten over deze vacature? Neem voor meer informatie contact op met Sigmund Razab-Sekh, teamleider Algemeen Maatschappelijk Werk, 06-39098143. Solliciteren doe je via www.werkenbijdeschoor.nl. Doe het wel zo snel mogelijk, want zodra we een geschikte kandidaat gevonden hebben, sluiten we de vacature.

Werken bij De Schoor, Welzijn in Almere
De Schoor is al bijna 35 jaar een innoverende en zichtbare welzijnsorganisatie binnen Almere. We zijn overal in Almere. Met bijna 300 medewerkers brengen we mensen samen. We werken aan mentaal welbevinden, sterke wijken en veerkrachtige gemeenschappen. Leggen verbindingen tussen verschillende leefgebieden van mensen en werken altijd samen met anderen. We zijn sociale stadsontwikkelaars. Onze missie is krachtig en eenvoudig. Samen maken we meedoen mogelijk. Meer informatie vind je op www.deschoor.nl.

Soort dienstverband: Parttime

Salaris: €3.068,00 - €4.372,00 per maand

Verwacht aantal uur: 32 per week

Rooster:

 • Dagdienst
 • ma-vr

Secundaire arbeidsvoorwaarden:

 • Pensioen
 • Reiskostenvergoeding

Soorten aanvullende vergoedingen:

 • 13e maand
 • Vakantiegeld

Werklocatie: Fysiek

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Persoonlijk begeleider jongeren Almere

Humanitas DMH, Almere, Flevoland
€ 3.861 per maand
1 week geleden
Almere 28 - 32 uur per week Zie jij uitdaging in het begeleiden en behandelen van jongeren met een licht verstandelijke beperking en deins jij niet terug voor bijkomende multi-problematiek? Dan ben jij onze nieuwe collega! Samen met jou kijken we hoe wij jouw talenten in kunnen zetten. Je krijgt van ons het vertrouwen en alle vrijheid om deze complexe...
Humanitas DMH

Service coördinator - Nederlands en Frans

Tempo-Team, Almere, Flevoland
€ 3.000 per maand
3 weken geleden
Functieomschrijving We zijn op zoek naar een Service Ninja, en we willen dat jij dat bent! Wat houdt dat in? Hier komt het belangrijke deel: jouw communicatieve superkrachten! Je bent een meester in het leggen van contacten, en je hebt die positieve, klantgerichte houding. Je spreekt de Nederlandse taal en bij voorkeur ook de (basis) Franse taal! Je bent 32...
Tempo-Team

Leerkracht gezocht voor groep 1-2 op eigentijdse school

Derec, Almere, Flevoland
3 weken geleden
In een modern schoolgebouw aan de slag met net zo modern onderwijs? Werk jij het liefst met de allerjongste leerlingen? Heb jij graag een rol binnen een professioneel en ondernemend team? Drie keer ja? Dan ben jij exact de leerkracht waar deze basisschool naar zoekt! In verband met een verhuizende leerkracht, kan jij hier dan vanaf januari 2024 voor 3...
Derec