Directiesecretaris

Inspectie van het Onderwijs


Datum: 4 dagen geleden
Stad: Utrecht, Utrecht
Contract type: Voltijd
Inspectie van het Onderwijs

Wat gaat goed? Wat kan beter? En wat móet beter? Een mooie samenvatting van de manier waarop de Inspectie van het Onderwijs toezicht houdt op het onderwijs. De inspectie onderzoekt scholen, besturen en het onderwijsstelsel als geheel en stimuleert om voortdurend de kwaliteit te verbeteren. Effectief toezicht voor beter onderwijs, is daarbij onze missie. Als directiesecretaris bij de directie Kennis speel jij daarbij een essentiële rol. Jij bent aanspreekpunt, klankbord én adviseur van het managementteam.

Wat ga je doen?
Als directiesecretaris is geen werkdag hetzelfde. Het betreft een coördinerende functie waarbij je met de inhoud, besluitvorming én met de bedrijfsvoering bezig bent. Overzicht houden, plannen en organiseren zijn jou op het lijf geschreven. Dit doe je soms zelfstandig en soms in samenwerking met collega’s. Je bent adviseur en sparringpartner voor het managementteam van de directie Kennis, dat bestaat uit de directeur en drie afdelingshoofden.

Je draagt daarmee bij aan de doelen van de directie Kennis. Kennis richt zich zowel op een optimale ondersteuning van het toezicht op het gebied van de wetenschappelijke onderbouwing ervan als op ondersteuning op het gebied van data en informatievoorziening.

Je speelt een belangrijke rol in de voorbereiding van de MT-overleggen. Je bespreekt één en ander voor, zorgt dat de juiste informatie op tijd beschikbaar is, draagt bij aan de verslaglegging, zorgt dat deadlines gehaald worden en je bewaakt de actiepunten die eruit voortkomen.

Ook zorg je voor de voorbereiding van overleggen op het gebied van financiën, personeelszaken, etc. Je helpt de directeur bij het opstellen van de directiebegroting en de sturing op de uitputting van het budget. Ook coördineer je de totstandkoming van de jaarlijkse managementafspraken en verschillende managementrapportages. Je denkt en werkt mee aan het verbeteren van de interne kwaliteitszorg, de werkprocessen en de interne communicatie.

Je ondersteunt de directeur en afdelingshoofden dagelijks bij de uitvoering van hun werk. Je bent proactief en zorgvuldig. Je denkt graag mee over diverse onderwerpen en je geeft gevraagd en ongevraagd advies. Je hebt kennis en inzicht in de aandachtsgebieden van de directie en weet daardoor goed te prioriteren, filtert welke informatie relevant is en stelt een passende aanpak voor.

Functie-eisen

  • je werkt- en denkt op hbo- of wo-niveau;
  • je hebt bij voorkeur ervaring als secretaris binnen een overheidsorganisatie;
  • je hebt een hands-on mentaliteit, bent analytisch sterk, betrokken, proactief en resultaatgericht;
  • je kunt uitstekend plannen en organiseren, bent klantgericht, accuraat, flexibel en stressbestendig;
  • je bent goed benaderbaar, gericht op samenwerking en een echte verbinder;
  • je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en bent omgevingssensitief;
  • je hebt een goed ontwikkeld gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen.

Arbeidsvoorwaarden

    Salarisniveau schaal 11 Maandsalaris Min €3.608 – Max. €5.503 (bruto) Dienstverband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd Contractduur nader te bepalen Minimaal aantal uren per week 32 Maximaal aantal uren per week 36

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

De Inspectie van het Onderwijs hecht grote waarde aan diversiteit. Verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten vergroten de denkkracht en handelingsperspectieven van een team. Het maakt niet uit waar je bent geboren, waar je in gelooft, hoe oud je bent en van wie je houdt.

We zijn vooral nieuwsgierig naar jou;
Je kunt reageren tot en met 9 oktober 2023. De eerste selectiegesprekken vinden plaats op 16 oktober in de middag.

Meer over de functiegroep (Senior) Adviseur

Door het Functiegebouw Rijk worden medewerkers en leidinggevenden geholpen bij het maken van resultaat- en ontwikkelafspraken in functioneringsgesprekken en krijgt men inzicht in de loopbaanmogelijkheden binnen de Rijksoverheid.


Meer over jouw toekomstige afdeling

De directie Kennis van de Inspectie van het Onderwijs verzamelt, verwerkt, ontsluit en analyseert gegevens ten behoeve van het toezicht op het Nederlandse onderwijs. Naast de uitvoering van thematisch onderzoek en landelijke peilingen ontwikkelt de directie informatieproducten, zowel voor het toezicht op individuele scholen en schoolbesturen als voor het toezicht op het onderwijsstelsel als geheel. Ook omvat de directie het CIO-office van de Inspectie van het Onderwijs. Binnen de directie werken naast wetenschappelijk medewerkers onder meer wetenschappelijk-programmamanagers, datascientists, datamanagers en BI-ontwikkelaars. De directie omvat meer dan 70 medewerkers.

Inspectie van het Onderwijs

Elk kind heeft recht op goed onderwijs. Leerlingen, studenten en ouders moeten erop kunnen vertrouwen dat het onderwijs op een school goed is. De missie van de Inspectie van het Onderwijs is dan ook: effectief toezicht voor beter onderwijs.

De Inspectie van het Onderwijs analyseert jaarlijks op afstand de gegevens van elke school om te zien of er risico's zijn. Daarnaast doen wij ten minste één keer per vier jaar uitgebreid onderzoek op locatie bij ieder bestuur en zijn scholen. Dit vierjaarlijkse onderzoek begint bij de schoolbesturen, want zij zijn uiteindelijk verantwoordelijk voor de kwaliteit van het onderwijs.

Talent als basis, diversiteit als kracht
De Inspectie van het Onderwijs is een inclusieve organisatie. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om samen betere resultaten te halen voor Nederland. Inclusief betekent dat iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt; niet ondanks, maar dankzij de verschillen.

Inspectie van het Onderwijs

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Klantenservice Medewerker thuiswerken parttime

Unique, Utrecht, Utrecht
2 dagen geleden
Over de functieBen jij iemand die gedreven is om anderen te helpen en de klantenservicewereld wil verkennen of wil je juist een volgende stap zetten in deze boeiende sector? Dan hebben wij een spannende kans voor jou!Als lid van ons Service Center-team ben jij degene die ervoor zorgt dat onze klanten met een glimlach de telefoon neerleggen. Je ondersteunt onze...
Unique

Timmerman ZZP (Utrecht)

DUS, Utrecht, Utrecht
6 dagen geleden
Ben jij in hart en nieren een echte timmerman en ben je woonachtig in de regio Utrecht? Ben je op zoek naar mooie projecten waarin jij je steentje bijdraagt? Wij zoeken jou per direct!Het bedrijf!De opdrachtgever waar je voor gaat werken is gespecialiseerd in timmerwerkzaamheden en heeft dagelijks mooie projecten. Binnen deze projecten neem jij plaats in een team waar...
DUS

HR medewerker

Tempo Team, Utrecht, Utrecht
€ 2.250 - € 2.700 per jaar
6 dagen geleden
FunctieomschrijvingBeschrijvingBen jij iemand die op administratief gebied van alle markten thuis is? Vind je het leuk om dagelijks administratieve werkzaamheden af te wisselen met telefonisch in gesprek te zijn? Houd je van de afwisseling tussen contact met kandidaten en met klanten? Wauw, dan hebben wij een leuke baan voor jou! Wat ga je doen?Als HR medewerker bij SPARQ is geen...
Tempo Team