Adviseur planning & control

AIVD


Datum: 1 week geleden
Stad: Zoetermeer, Zuid-Holland
Contract type: Voltijd
AIVD

Maak met jouw adviezen het verschil in de (financiële) besluitvorming van de directie Operatiën van de AIVD. Kun jij cijfers betekenis en context geven? Breng je graag structuur en overzicht aan én heb je oog voor detail? Word dan onze nieuwe adviseur Planning en Control!

Wat ga je doen?
Als adviseur Planning en Control adviseer en ondersteun je de directie Operatiën bij de uitvoering van de planning-en-controlcyclus. In jouw functie lever je een belangrijke bijdrage aan het opstellen en het realiseren van het jaarplan van Operatiën, de bijbehorende unit- en afdelingsplannen en de meerjarenbegroting. Vanuit de directie Operatiën draag jij daarmee bij aan het dienstbrede jaarplan van de AIVD en de (financiële) verantwoording aan het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, de Tweede Kamer en onze toezichthouders.

Om de in het jaarplan opgenomen organisatiedoelstellingen te bereiken, ontvangen directies jaarlijks budget. Als adviseur monitor je het budget van de directie Operatiën, inclusief de mutaties en realisatie. Je stelt vast wat de verwachte besteding is voor het verdere jaar en de daarop volgende jaren. Je vertaalt de organisatiebrede besluitvorming in financiële (meerjarige) consequenties en acties voor de directie, de units en de afdelingen.
Daarnaast houd je je ook bezig met het maken van producten zoals rapportages en prognoses, en het doorrekenen van (potentiële) beleidsveranderingen of -intensiveringen. Deze producten deel en bespreek je met de leden van de directie. Ook bespreek je met hen opties en knelpunten op gebied van budgetbesteding. Je denkt mee over de ontwikkelingen die de komende jaren in de afdelingen en units gaan spelen, en wat financieel nodig en haalbaar is om tot succesvolle inlichtingenverwerving te komen.

In deze functie werk je nauw samen met andere organisatieonderdelen van de AIVD, in het bijzonder met de afdeling Control en de Financiële administratie, maar ook met de andere directies van de AIVD. Ook speel je een rol bij de onderzoeken van de Auditdienst Rijk (ADR) en in voorkomende gevallen van de Algemene Rekenkamer (ARK) en geef je mede opvolging aan de auditbevindingen die de directie Operatiën raken.

Wat krijg je daarvoor terug?
Je maakt deel uit van de Directiestaf Operatiën (DSO), die bestaat uit ongeveer 15 medewerkers. Jouw adviezen gaan over alle operationele activiteiten van de AIVD. Je zit aan tafel met afdelings- en unithoofden om de realisatie van hun plannen te bespreken en hun jaarplannen financieel te helpen onderbouwen. Ook adviseer je de directeur Operatiën over de directiebrede planning-en-controlcyclus. Jouw adviezen kunnen dus écht het verschil maken en je krijgt de ruimte om de manier van werken verder vorm te geven.

Afhankelijk van jouw achtergrond maken we een introductieprogramma op maat om kennis te maken met de expertises en operaties die we uitvoeren. Daarnaast bieden we ook ruime opleidingsmogelijkheden binnen jouw vakgebied.

Functie-eisen

Jouw kennis over financieel-economische vraagstukken stelt je in staat om overtuigend op te treden als adviseur. Om gefundeerd advies te kunnen geven aan zowel operationele afdelingen als de directieleiding is het van belang dat je kennis hebt of opdoet van de positie, taken en verantwoordelijkheden van de AIVD. Je vindt het leuk om je continu te blijven verdiepen in het inlichtingenproces en de bijzondere operaties die worden uitgevoerd om informatie te verzamelen voor de onderzoeksteams. Met jouw helikopterview zorg je ervoor dat je het grotere geheel binnen een bestuurlijke omgeving overziet. Ook ben je analytisch, goed in het plannen en organiseren van je taken en heb je een vlotte pen.

Verder:

 • beschik je minimaal over hbo- of wo-werk- en denkniveau en heb je bij voorkeur een bestuurskundige, bedrijfskundige, bedrijfseconomische of vergelijkbare achtergrond;
 • ben je in staat structureel overzicht te creëren en heb je oog voor detail;
 • is het een pré als je ervaring hebt opgedaan in een financieel-economische of controlfunctie binnen de Rijksoverheid en je kennis hebt van de rijksbrede begrotingscyclus.

De AIVD omarmt diversiteit en inclusie en wil graag dat medewerkers zich thuis voelen. Verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten zijn een verrijking voor onze organisatie. Bij ons is iedereen die aan de voorwaarden voor een Verklaring van Geen Bezwaar (VGB) voldoet welkom, ongeacht culturele achtergrond, arbeidsvermogen, leeftijd, gender of seksuele voorkeur. Samen werken we aan de veiligheid van Nederland.

Arbeidsvoorwaarden

  Salarisniveau schaal 11 Salarisomschrijving Het salaris is gebaseerd op een volledige werkweek. Daarnaast is aan het werken bij de AIVD een toeslag verbonden. Deze toeslag bedraagt bij indiensttreding € 238,19 en loopt op tot maximaal € 723,45 bruto per maand bij een volledige werkweek Maandsalaris Min €3.608 – Max. €5.503 (bruto) Dienstverband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd Contractduur 1 jaar Minimaal aantal uren per week 32 Maximaal aantal uren per week 36

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

 • Solliciteren? Stuur ons een cv en sollicitatiebrief waaruit duidelijk en onderbouwd je motivatie blijkt om te willen werken bij de AIVD.
 • Na de sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om te solliciteren.
 • Je sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen wanneer je op de juiste manier, via de daarvoor bestemde sollicitatie-knop reageert. Je uitgebreide motivatie is ingevuld en je cv is bijgesloten.
 • We vragen je om niet met anderen te spreken over je sollicitatie bij de AIVD. Het kan je sollicitatie en eventuele loopbaan bij de AIVD schaden en je veiligheid in gevaar brengen.
 • Om veilig te solliciteren, raden we je sterk aan je online sollicitatie vanuit Nederland te versturen. Verblijf je in het buitenland, wacht dan tot je weer in Nederland bent.
 • Een veiligheidsonderzoek op niveau A, psychologische onderzoeken, het opvragen van referenties en online screening zijn daarom onderdeel van de sollicitatieprocedure.
 • Om in aanmerking te komen voor een functie bij de AIVD moet je de Nederlandse nationaliteit hebben en (in principe) de afgelopen 10 jaar in Nederland hebben gewoond. Ook aan je eventuele partner en andere mensen in je omgeving worden bepaalde eisen gesteld.
 • Houd er rekening mee dat de selectieprocedure, inclusief het veiligheidsonderzoek, ongeveer 6 maanden in beslag kan nemen.
 • De AIVD gebruikt een digitale manier om te solliciteren. Houd er rekening mee dat het invullen van het sollicitatieformulier mogelijk technische problemen met zich meebrengt. Wacht dus niet tot het laatste moment met solliciteren.

Meer over jouw toekomstige afdeling

De directie Operatiën is verantwoordelijk voor de verwerving van inlichtingen ten behoeve van de onderzoeken van de AIVD.
De directiestaf (DSO) coördineert het beleidsmatige werk van de directie Operatien. De DSO heeft een verbindende rol die de samenhang tussen alle taakvelden binnen de directie moet bevorderen, ook in de richting van andere dienstonderdelen. DSO beweegt zich daarmee tussen de strategische agenda van de directieleiding en de operationele activiteiten van de verschillende afdelingen. We adviseren de directieleiding maar ondersteunen waar nodig ook de unithoofden en afdelingshoofden in hun werk. Ook het optimaliseren van de operationele processen binnen de directie Operatien en het signaleren van mogelijkheden of noodzaak tot ontwikkeling en opleiding behoren tot de taakgebieden.

AIVD

De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) beschermt de democratie tegen nationale en internationale dreigingen, zodat we in vrijheid kunnen leven. Als je bij de AIVD werkt ben je verbindend, wendbaar, gewetensvol en moedig. Bij de AIVD doe je werk dat er toe doet: elke minuut van de dag.

We waken, vaak onzichtbaar, over Nederland en zijn bevolking. We doen daarvoor onderzoek in binnen- en buitenland. De AIVD doet wat nodig is om te voorkomen dat staten, organisaties of personen onze rechtsstaat tegenwerken, ondergraven of aanvallen. Ons werk doen we niet alleen. De AIVD heeft zijn eigen rol in het netwerk van overheidsorganisaties die de veiligheid van Nederland beschermen.

De AIVD is onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De taken van de AIVD zijn vastgelegd in de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv 2017).

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Regisseur Inburgering

Bluecarreer, Zoetermeer, Zuid-Holland
1 dag geleden
Bluecarreer is per direct op zoek naar een Regisseur Inburgering Ben jij in het bezit van de juiste papieren en op zoek naar een nieuwe uitdaging, solliciteer dan bij ons en sluit je aan bij een leuk team. Opdrachtgever: gemeente Zoetermeer Start: z.s.m. Uren per week: 36 Einde/Duur: 6 maanden, optie tot verlenging: nee Opdracht De afdeling Inkomen en zekerheid...
Bluecarreer

Pizza Bakker - Zoetermeer

New York Pizza, Zoetermeer, Zuid-Holland
1 week geleden
Inleiding Ben jij een keukenprins(es) met vlugge vingers? Ben jij ook nog eens enthousiast, flexibel en op zoek naar een leuke bijbaan? Start dan als pizzabakker bij New York Pizza! Wij zijn op zoek naar een pizzabakker die ervoor zorgt dat onze vers gemaakte pizza’s, burgers en bijgerechten op de juiste manier worden bereid, gesneden en verpakt. Jij zorgt voor...
New York Pizza

Riool Inspecteur

Randstad Nederland, Zoetermeer, Zuid-Holland
€ 3.384 per maand
3 weken geleden
Ben jij een vrachtwagenchauffeur met een grote interesse voor apparatuur en robotcamera's? En sta je daarnaast ook graag vroeg op? Dan zou dit zo maar eens jouw nieuwe baan kunnen zijn! Als riool inspecteur bekijk jij hoe het rioolstelsel eruit ziet, gewoon vanuit de vrachtwagen, vanaf jouw camera.wat bieden wij jouBeloning in de F-schaal, max. € 3234,04 per maandGratis jaarlijkse...
Randstad Nederland