Coördinerend technisch adviseur

Rijkswaterstaat


Datum: 6 dagen geleden
Stad: Lelystad, Flevoland
Contract type: Voltijd
Rijkswaterstaat

Omschrijving

Wil jij verantwoordelijk zijn voor de coördinatie van dagelijks onderhoud van het IJsselmeergebied? Ben jij technisch onderlegd en krijg je energie om problemen structureel op te lossen? Wil jij met jouw snelle handelen het onderhoud van onze assets in Midden-Nederland vooruit helpen? Dan zoeken wij jou!

Hoe jij de Nederlandse infrastructuur veiliger gaat maken
Op het moment staat Rijkswaterstaat voor de grootste onderhoudsopgave in zijn geschiedenis. Om te voorkomen dat Nederland stil komt te staan, houden wij onze infrastructuur in topconditie. Daarvoor voeren wij dagelijks veel onderhoud uit. Als coördinerend technisch adviseur ben je verantwoordelijk voor het coördineren en adviseren van onderhoudsvraagstukken.

In jouw rol betekent dit dat je samen met de technisch adviseurs werkt aan:

 • signaleren van technische risico's en afwijkingen en draag je bij aan een passende oplossing;
 • oplossen van foutmeldingen en/of storingen, denk hierbij aan het bedieningssystemen van een brug dat plotseling niet meer werkt;
 • inventariseren en vertalen van het onderhoudsprobleem naar een technische uitvraag;
 • beoordelen van oplever- en afleverdossiers van de aannemer;
 • input leveren voor de contracten rondom het onderhoud.

Aansluitend zie je toe op de veiligheid binnen projecten. Een voorbeeld hiervan is het handmatig smeren van de tandwielen van een sluis. Jij bent als opdrachtgever verantwoordelijk om de aannemer te helpen om te zorgen dat het smeren van de tandwielen veilig wordt uitgevoerd. Daarnaast regel je de totstandkoming van het integraal veiligheidsdossier. Hierbij zorg je voor een goede afstemming met onder meer het projectteam en externe partijen.

Dit is waar jij voldoening uit haalt
Je bent het eerste aanspreekpunt voor de asset managers en de aannemer als het om dagelijks onderhoud gaat. Je vindt het dan ook leuk om intensief samen te werken met collega's en partners. Je krijgt energie van het snel handelen en het verbinden van de juiste mensen met elkaar. Daarbij word je enthousiast als je ziet dat jouw input bijdraagt aan procesverbetering. Samen met jouw collega's wil je ervoor zorgen dat goed onderhoud mogelijk wordt gemaakt. Daarnaast zie je toe op de juiste toepassing van de gestelde eisen op het gebied van ontwerp, effecten en techniek. Om zo onze vaarwegen, keringen, bruggen en sluizen veilig beschikbaar te houden.

Wat wij aan jou waarderen
Je bent een echte regelaar, je weet de juiste input te leveren doordat je de juiste mensen weet te vinden. Je weet snel hoe je problemen kan oplossen, maar ook hoe je deze kan voorkomen. Prioriteiten stellen kun je als de beste, want jij weet welk onderhoudsprobleem je voorrang moet geven en kan dit ook goed onderbouwen. Samen met de technisch adviseurs analyseer je vraagstukken vanuit verschillende disciplines en legt de juiste verbanden. Je zet argumenten op het juiste moment in en houdt daarbij rekening met belangen van anderen.

Je wordt breed ingezet en zal je gaan focussen op alle objecten in het IJsselmeergebied, inclusief Markermeer en Randmeren. Het team van dit gebied is verantwoordelijk voor bijvoorbeeld het dagelijks onderhoud aan de draaibruggen in de afsluitdijk , de Houtribdijk met de Houtribsluizen en het baggerdepot IJsseloog.

Meer weten?
Lijkt het je leuk om eens een middag mee te lopen en koffie te drinken met een technisch manager? Of wil je graag inhoudelijk meer informatie over de rol?
Neem dan contact op met Gert Haan, via 06 11628141.

Functie-eisen

 • je hebt een afgeronde hbo bachelor of wo master en hebt bij voorkeur een technische opleiding gevolgd;
 • je hebt ervaring het uitvoeren van adviserende en coördinerende taken in relatie tot contracten voor onderhoud, reconstructies en/of aanleg;
 • je hebt kennis van verschillende contractvormen, zoals bijvoorbeeld uniforme administratieve voorwaarden voor geïntegreerde contracten (UAV-GC) en design, build, finance en maintain contracten (DB(F)M);
 • je hebt ervaring met data- en asset management, integrale veiligheid en risico gestuurd werken.

Arbeidsvoorwaarden

Rijkswaterstaat is een aantrekkelijke werkgever. Dit komt ook tot uiting in onze arbeidsvoorwaarden. Wat bieden wij jou?

 • een passend maandsalaris (fulltime is 36 uur per week);
 • diverse verlofregelingen en de mogelijkheid om meer of minder te werken;
 • hybride werken;
 • studiefaciliteiten en persoonlijke ontwikkeling.

Je kan je arbeidsvoorwaardenpakket gedeeltelijk zelf samenstellen door het Individuele Keuze Budget (IKB) Het IKB bestaat uit geld en uren. Je kan zelf kiezen wanneer je het geld uitbetaald wilt hebben. De IKB uren kan je opnemen, deels laten uitbetalen of opsparen voor later. Ook kan je het IKB inzetten voor fiscaal vriendelijke doelen.

Wij vinden het belangrijk dat je zowel op je werk als privé lekker in je vel zit. Bij ons kan je hybride werken als je functie dat toelaat. Je kan een thuisvergoeding ontvangen en er zijn voorzieningen voor het ergonomisch inrichten van je thuiswerkplek.

Bijzonderheden

 • je standplaats is Lelystad. Bij Rijkswaterstaat stimuleren we het hybride werken. Werk in overleg met je leidinggevende en collega’s vanuit huis of op kantoor wanneer je functie dit toelaat;
 • een (online) voorselectietest of een assessment kan onderdeel zijn van het sollicitatieproces. Het maken van een casus en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, kan eveneens deel uitmaken van het sollicitatieproces. Het inwinnen van referenties maakt deel uit van het sollicitatieproces.

Solliciteren: eerst online, daarna op locatie

Heb je binnenkort je eerste kennismakings- of sollicitatiegesprek? Deze vindt bij voorkeur online plaats. Daarmee stimuleren wij ‘slim’ reizen. Zo dragen we bij aan minder druk op snelwegen en OV én minder CO2-uitstoot. Heb je toch liever een gesprek op een van onze kantoren? Laat het ons weten, dan kijken we natuurlijk wat mogelijk is.

Ben je toe aan het gesprek voor de 2e ronde of het arbeidsvoorwaardengesprek? Dan ontvangen wij je graag op locatie. Heb je dit gesprek liever online? De recruiter inventariseert wat jouw wensen zijn waarna een definitieve afspraak wordt gemaakt.

Vragen?
Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met onze recruiter of kijk op onze website voor meer informatie.

Acquisitie op onze vacatures wordt niet in behandeling genomen.

Jouw toekomstige afdeling

Wil jij werken bij Rijkswaterstaat binnen Programma’s, Projecten en Onderhoud (PPO)? Dit organisatieonderdeel is verantwoordelijk voor het complete onderhoud van alle rijkswegen, vaarwegen, tunnels, bruggen, waterkeringen, sluizen en de bedieningsinstallaties in heel Nederland.

Naast het reguliere onderhoud wordt er onder andere gewerkt aan de renovatie van de IJsselbruggen en de Velsertunnel, de aanleg van de Markerwadden en het onderhoud aan de Maeslantkering. Verder zijn er testprojecten op het gebied van smart mobility, intelligente transportsystemen en het hergebruiken van grondstoffen.

Bij PPO werken onder andere inhoudelijke adviseurs en managers op het gebied van techniek, inkoop, contracten, projectbeheersing en projecten. PPO’ers delen hun kennis onderling en werken elke dag aan de verbetering van hun werkwijzen. Deze organisatie werkt actief samen met de andere onderdelen van Rijkswaterstaat en de diverse externe partners, zoals gemeenten, provincies, waterschappen en marktpartijen.

In totaal werken ruim 1500 mensen binnen PPO, verspreid over vier directies in zeven regio’s: Inkoop- & Contractmanagement, Productie & Projectmanagement, Techniek & Technisch Management en Bedrijfsvoering & Projectbeheersing.

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Allround Medewerker Luchtvaartmuseum Aviodrome

Aviodrome, Lelystad, Flevoland
1 week geleden
Allround Medewerker Aviodrome (Weekend) Luchtvaartmuseum Aviodrome is het enige themapark in Nederland met historie, heroïek en helden van de Nederlandse luchtvaart als thema. Met een flight simulator, rondvluchten met Cessna’s, rondleidingen in het museum en het 4D-theater is er voor gasten (én voor jou als werknemer) van alles te beleven. Dit vind je leuk: Iconische luchtvaart toestellen, stoere hangars, interactieve...
Aviodrome

Monteur Klimaattechniek

BDE PROTEQS, Lelystad, Flevoland
€ 2.500 - € 3.500 per maand
3 weken geleden
Blink je uit in technisch talent? Dan hebben wij dé uitdaging waar jij naar op zoek bent! Ga aan het werk als Monteur Klimaattechniek voor een installatiebedrijf in Lelystad. Je krijgt een salaris van rond de €3000 per maand, je gaat gelijk in dienst bij de werkgever en nog veel meer! Interesse in de deze vacature? Lees verder en solliciteer...
BDE PROTEQS

Monteur Binnendienst

BDE PROTEQS, Lelystad, Flevoland
€ 2.400 - € 3.000 per maand
3 weken geleden
Geef uitlaatsystemen een nieuw leven! Wij zoeken een Monteur Binnendienst voor een bedrijf in Lelystad. Jouw verantwoordelijkheid is het reinigen en repareren van uitlaatsystemen. Je ontvangt een mooi salaris van ongeveer €2700 per maand en treedt direct in dienst bij de werkgever! Ben je geïnteresseerd in deze vacature? Lees verder en solliciteer vandaag nog! FunctieAls Monteur Binnendienst werk je in...
BDE PROTEQS