Procesregisseur Jeugd

Matchpartner


Datum: 1 week geleden
Stad: Breda, Noord-Brabant
Contract type: Voltijd
Matchpartner

Functie omschrijving

Ben jij die ervaren professional die weet hoe je mensen in hun kracht zet èn die gaat voor kwaliteit in de jeugdzorg? Wij zoeken ervaren collega’s voor Proces Regie 2e lijns jeugdhulp binnen ons Team Regisseurs Jeugd.

De toegang tot en verbeteren van de tweedelijnsjeugdzorg is waar jij aan bijdraagt.
Als er een vraag binnenkomt voor 2e lijns ondersteuning, zorg jij voor procesbegeleiding rondom de ondersteuning van een gezin.
De aanvragen komen binnen via het CJG of reeds eerder betrokken aanbieders.
Dit kan bijvoorbeeld gaan om het aanvragen voor individuele therapie, traumabehandeling, zorgbehandelingen of diagnostiek.
Daarbij richt je je op ontwikkeling binnen het gezin, waarbij je de krachten van de gezinsleden inzet, zodat ze zo veel als mogelijk zelf kunnen verbeteren aan de situatie.
Daarnaast let je erop dat de aanvraag juist gebeurt met in je achterhoofd de wet- en regelgeving. Je kijkt samen met het gezin welke procedures al lopen en hoe ze verder geholpen kunnen worden. Jij neemt het initiatief bij het:

 • Regisseren van de jeugdzorg, waarbij je ook kijkt naar de processen van onze klanten.
 • Achterhalen welke ondersteuning nodig is voor het gezin.
 • Je kijkt ook of er andere ondersteuning nodig is, dan vanuit de Jeugdwet.
 • Waarborgen en verbeteren van de goede kwaliteit van onze jeugdzorg.
 • Ontwikkelen van jezelf, het team en de contacten met klanten.
 • Daarbij kijk je ook gericht naar de zorgaanbieder: hoe doen zij iets en hoe staat dat in verhouding tot andere zorgaanbieders.

Je werkt in een team van proces regisseurs. Dit team verdeeld de binnenkomende vraag en caseload.

 • Op basis van de beschikbare informatie bepaal je of dit voldoende is dan wel andere partijen betrekt om tot de juiste informatie te komen. Je kijkt daarbij expliciet naar de mogelijkheden van het gezin en het eigen netwerk.
 • Je formuleert met de cliënt doelen en resultaten en bepaalt welke hulp daarbij nodig en gewenst is. Je bent namens de gemeente ‘opdrachtgever’ richting aanbieders.
 • Waar mogelijk organiseer je direct de specialistische zorg en bepaalt bij wie de casusregie wordt belegd. Waar nodig ga je op huisbezoek en organiseer je een multidisciplinair overleg met betrokken partijen om de rol- en taakverdeling op de juiste manier te beleggen.
 • Je monitort de resultaten en bent aanspreekbaar voor de klant en betrokken partijen indien er knelpunten zijn bij het realiseren van die resultaten. Je onderneemt dan actie en schaalt op als dit niet leidt tot het gewenste resultaat.
 • Je draagt bij aan rapportage en dossiervorming conform de daartoe vastgestelde eisen.
 • Je onderhoudt en consulteert in- en externe contacten (in de wijk) voor afstemming, samenwerking en overdracht van jeugdigen.
 • Je bent betrokken bij casuïstiek waarbij de veiligheidsketen betrokken is.

Functie eisen

Iemand die procesmatig werkt en snel stappen durft te zetten, dat ben jij. Je overziet een proces en creëert makkelijk het overzicht. Zo kun jij snel actie ondernemen of een taak uit laten voeren door een collega. Soms komen er heftige situaties voorbij. Daar ga je met inlevingsvermogen en tegelijkertijd een bepaalde afstand mee om. Afwachten zit niet in jouw genen, want je wil de inwoners van de Gemeente graag helpen. Je bent scherp op de inhoud en de afspraak en denkt vanuit een verbindende gedachte. Ook beschik je over:
 • Een afgeronde hbo opleiding;
 • Minimaal drie jaar werkervaring in de rol van regisseur bij voorkeur rondom complexe problematiek in de jeugdzorg.
 • Een SKJ Registratie.

Je hebt:

 • kennis van en inzicht in het hulpaanbod en de hulpverleningsmethodieken
 • kennis van de sociale kaart
 • kennis van de gemeentelijke organisatie, met name het sociaal domein;
 • Kennis van de methodieken Signs of Safety, Sociale Netwerkversterking en Oplossingsgericht werken

Bedrijfscultuur

Het team Procesregisseurs is c.a. 24 FTE groot, onderdeel van een compacte afdeling Jeugd die sterk groeit en een dynamische werkomgeving biedt. De afdeling zelf is nu bijna 85 medewerkers groot, de lijnen zijn kort en de medewerkers voelen zich betrokken bij ons doel en de ontwikkelingen. De sfeer kenmerkt zich als open en toegankelijk, informeel en ontspannen.
De toegang tot en verbeteren van de tweedelijnsjeugdzorg is waar jij aan bijdraagt.

Bedrijfsprofiel

Het betreft een grote gemeente in Noor Brabant. Deze gemeente voert als centrum gemeente regie voor meerdere omliggende gemeentes over de jeugdzorg en het bureau leerplicht. Jeugd is onderdeel van het Sociaal Economisch Domein. Het Sociaal Economisch Domein wil burgers tijdig, nabij, integraal en op maat ondersteunen bij het vinden van een oplossing, dat kan zijn een uitkering, schuldhulpverlening, zorgmiddelen of direct en indirecte hulp.

Het werkgebied van de keten Jeugd behelst werkzaamheden zoals beleidsontwikkeling, toegang tot en controle op de 2e lijns jeugdhulp, procesregie en afhandeling van complexere casuïstiek op gebied van Jeugdzorg. Gedragswetenschappers, beleidsadviseurs, procesregisseurs en een enthousiast team aan ondersteuning werken elke dag aan de verbetering van de positie van onze jeugd.

Arbeidsvoorwaarden

Wat mag je verder van Matchpartner verwachten?
 • Een betrouwbare en persoonlijke organisatie die met respect en vertrouwen omgaat met haar kandidaten;
 • Wij hechten veel waarde aan de wensen van de kandidaten en doen altijd ons best hier aan te voldoen. Denk aan uitdagende functies en ontwikkelmogelijkheden;
 • Je kan van ons een pro-actieve houding verwachten en wij zullen vanuit jouw profiel en wensen kansen creëren bij onze klanten;
 • Wij zijn transparant en wij streven altijd naar goede communicatie met betrekking tot terugkoppelingen, feedback en bereikbaarheid.

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Project Management Ondersteuner

SPIE, Breda, Noord-Brabant
1 week geleden
Ben jij graag de “spil in het web” iemand die secuur werkt en graag het aanspreekpunt is voor projectleiders, managers en opdrachtgevers? Wordt dan onze nieuwe collega in Breda. We zoeken iemand die al aantoonbare ervaring heeft met document control in een projectorganisatie en nu een volgende stap wil zetten naar deze leuke job als Project Management Ondersteuner - Martin...
SPIE

Service coördinator | Dagelijks onderhoud (DO)

YER, Breda, Noord-Brabant
€ 2.650 - € 3.650 per maand
2 weken geleden
Samenvatting Breda Bouw Mbo Detachering via YER, Detavast Geplaatst in: Bouwkunde & Civiele Techniek Bouw Over deze vacature Passie voor planning en de bouw? Word dé schakel in dagelijks onderhoud bij onze toonaangevende aannemer! De functie Als werkvoorbereider ben jij de belangrijke schakel tussen opdrachtgevers, vaklieden en bewoners. Met jouw sterke communicatievaardigheden en talent voor organisatie zorg je ervoor dat...
YER

Aflevermonteur

Renova, Breda, Noord-Brabant
2 weken geleden
Jij bent die enthousiaste collega met een passie voor auto’s waar wij naar op zoek zijn! Als BMW & MINI liefhebber kun je niet wachten om in een hypermoderne werkplaats, samen met je collega’s de verwachtingen van de klant te overtreffen. Jij staat klaar voor de volgende pitstop als: Aflevermonteur (fulltime) Renova Breda Als aflevermonteur bij Renova heb je altijd...
Renova