Teammanager Stadsreiniging

Gemeente Maastricht


Datum: 1 week geleden
Stad: Maastricht, Limburg
Salaris: € 4.781 - € 6.470 per maand
Contract type: Voltijd
Gemeente Maastricht
Onderdeel Stadsbeheer
Opleidingsniveau HBO
Werkuren fulltime
Publicatiedatum 11-09-2023
Sluitingsdatum 30-09-2023

Werken voor Maastricht
In Maastricht werken 1700 collega’s, 121.000 inwoners, externe partners, het college en de raad voor een prachtige stad en de regio. Samen tillen we bijzondere projecten van de grond. Kleine en grote bedrijven vinden hun ideale plek in de stad. Een stad van ‘leven en laten leven’, maar ook van zorgen voor elkaar. Een stad met allure die groot genoeg is voor interessante opgaven en klein genoeg om elkaar te kennen. De gemeente Maastricht streeft ernaar een wendbare, integraal werkende en resultaatgerichte organisatie te zijn, die flexibel inspeelt op kansen en ontwikkelingen in onze omgeving. We stimuleren en bieden ruimte voor creativiteit en initiatief en helpen elkaar autonomer te werken. De gemeente Maastricht heeft aandacht voor haar medewerkers en voor hun persoonlijke en professionele behoeften, wensen en drijfveren, ongeacht de levensfase. Een organisatie die een gezond, veilig en aantrekkelijk werkklimaat biedt voor iedereen.

Stadsbeheer ‘van stadsuitvoering naar stadsbeheer’
Het organisatieonderdeel Stadsbeheer is volop in beweging en ontwikkeling. Met een nieuwe missie, visie en organisatiestructuur is Stadsbeheer dé beheerorganisatie van gemeente Maastricht. Zij werkt op een duurzame en innovatieve manier samen met inwoners, bedrijven en sociaal-maatschappelijke partners aan een schone, hele en technische veilige openbare ruimte. Denk hierbij aan producten als afval en schoon, openbaar groen & bomen, rioleringen & water, verhardingen, openbare verlichting en civiele kunstwerken. Wij willen de openbare ruimte slimmer beheren en onderhouden.

Stadsbeheer wil zich verder ontwikkelen tot een eigentijdse overheidsorganisatie met een sterke sociaal maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Stadsreiniging
Stadsreiniging is één van de vier nieuwe teams van Stadsbeheer. Dit team, bestaande uit ca. 110 fte, stuur je aan samen met 3 teamleiders. Het team bestaat uit de Clusters Afvalinzameling, Schoon en Beheer, exploitatie en transport milieuparken en milieuperrons. Het team rijdt de stad, en de gemeenten Valkenburg en Meerssen, afvalvrij en de meeste schoontaken zijn in dit team ondergebracht; straatreiniging (vegen), onkruidbeheersing op verhardingen, verwijderen graffiti en reinigingstaken na evenementen.

Voor team Stadsreiniging zijn we op zoek naar een


Teammanager Stadsreiniging (1 fte)

36 uur per week

Dit ga je doen
Als Teammanager geef je leiding aan het team, inspireer je de medewerkers en geef je sturing aan de ontwikkelopgaven en verdere doorontwikkeling van Stadsbeheer. Samen met je directeur en collega-Teammanagers vorm je het MT en geef je mede vorm aan de visie en strategie van Stadsbeheer als ook aan die van de organisatie als geheel. Het veranderplan Stadsbeheer vormt de stevige basis voor het teamplan van Stadsonderhoud.

Binnen Stadsreiniging komt de nadruk vooral te liggen op standaardisatie van werkprocessen en het verbeteren van de efficiëntie in de uitvoering. De volgende ontwikkelpunten staan hier bij centraal:

  • Het optimaliseren en continue verbeteren van de logistieke organisatie en dienstverlening
  • Het versterken van de betrokkenheid en bijdragen van medewerkers
  • Het versterken van de samenwerking met de (regionale) partners en burgers van de stad
  • Het versterken van data gestuurd werken en het ontwikkelen van ICT-toepassingen die ondersteunend zijn aan de uitvoering van het werk

Je kent je mensen en toont oprechte interesse in dat wat hen drijft. Je begrijpt de inhoud van het werk en kan je medewerkers hierin sturen, coachen en begeleiden. In de aansturing ben je gericht op resultaten, mensen, processen en samenhang. Daarbij geef je richting en ruimte waarbinnen de medewerkers verantwoordelijkheid kunnen en mogen nemen en maximaal kunnen presteren. Je daagt je medewerkers uit om de lat steeds wat hoger te leggen, je stimuleert hen in hun eigen ontwikkeling en toont voorbeeldgedrag. Practise what you preach! Je neemt beslissingen en gaat in gesprek over resultaten, zowel binnen je team als teamoverstijgend. Je stelt prioriteiten in lijn met de visie en strategische agenda.

Jouw kennis & kwaliteiten
Vanzelfsprekend heb je een academisch werk- en denkniveau en een sterke affiniteit met logistieke processen. Je bent overtuigend, besluitvaardig, omgevingsbewust en hecht veel waarde aan samenwerken. Jouw ‘politiek-bestuurlijke’ antenne is goed ontwikkeld en je getuigt van groot ondernemerschap. Je wordt razend enthousiast om je team verder te ontwikkelen en hebt ruime ervaring met organisatieveranderingen.

Bovenal ben je een ‘mensen-mens met een goede balans tussen menselijkheid en zakelijkheid. Dit houdt onder andere in dat je stil staat bij successen, complimenten geeft, maar ook indien nodig je medewerkers aanspreekt op hun functioneren.

Competenties/vaardigheden
Samenwerken
Klantgericht werken
Integriteit
Motiveren
Inlevingsvermogen
Ondernemend handelen
Besluitvaardigheid
Resultaatgerichtheid
Verantwoordelijkheid

Dit bieden wij jou
Bij de gemeente Maastricht vind je een werkomgeving die jou stimuleert om het maximale uit jezelf te halen. Wij bieden een interessante dynamische functie op basis van 1 fte.

Het salaris wordt ingepast in schaal 12 (€ 4.781 - € 6.470) afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris in de vorm van een individueel keuzebudget (IKB), waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden naar eigen wens kunt inrichten, zoals verlof, bedrijfsfitness, een opleiding en/of vakbondscontributie. In dit bedrag is het vakantiegeld en een eindejaarsuitkering maand opgenomen. Verder heb je de mogelijkheid tot opbouw van ADV en wordt pensioen opgebouwd bij het ABP.

Onze arbeidsvoorwaarden zijn geregeld volgens de CAO gemeenten.

Ben je enthousiast?
Reageer dan voor 30 september via de button en stuur je motivatie en cv.

Eerst meer weten? Dan kun je contact opnemen met Maurice Bockting, directeur Stadsbeheer,
06-15018289 of maurice.bockting [at] maastricht.nl

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Facilitair medewerker Mora Maastricht

Manpower, Maastricht, Limburg
€ 13 - € 14 per uur
5 dagen geleden
Dit ga je doenDraai jij je hand niet om voor het bereiden van smakelijke snacks, het schoonmaken van kantoorruimtes of het verzorgen van een lekkere lunch? Lijkt het jou leuk om bij één van de bekendste snackproducenten van Nederland te werken? Dan heeft Manpower een prachtbaan voor jou bij Mora BV in Maastricht! Wat denk je van een brutosalaris van...
Manpower

Scriptiestage Audit

BDO, Maastricht, Limburg
3 weken geleden
Bedrijfsomschrijving Rond jij een financiële wo-studie af en zoek je een scriptiestage die helemaal bij jouw ambities past? Kies dan voor een scriptiestage bij BDO. Dan doe je werkervaring op binnen onze auditpraktijk terwijl je je scriptie schrijft. Zo krijg je een beeld van de werkzaamheden, onze organisatie en klanten. Je stageperiode passen we op jouw wensen en voorkeuren aan...
BDO

Toezichthouder horeca milieu

Maandag, Maastricht, Limburg
3 weken geleden
Over de functie Betreed de Rol van Toezichthouder Milieu-Inrichtingen: Waar Naleving en Passie Samenkomen. Ben jij een toegewijde professional met een scherp oog voor detail en een diepgewortelde passie voor het handhaven van regelgeving? Als jij warmloopt voor milieu-inrichtingen in de lichtere categorieën, zoals horeca, recreatie en lichte industrie, dan heten wij jou van harte welkom als onze nieuwe Toezichthouder...
Maandag