Afdelingshoofd productontwikkeling en -evaluatie

AIVD


Datum: 2 weken geleden
Stad: Zoetermeer, Zuid-Holland
Contract type: Voltijd
AIVD

Wil jij bijdragen aan de digitale soevereiniteit van Nederland en leiding geven aan technisch experts? Werk je tevens het liefst op een afdeling in ontwikkeling en waar uiteenlopende belangen gemanaged moeten worden? Word dan afdelingshoofd productontwikkeling en -evaluatie bij de AIVD.

De Ontwikkel & Evaluatieteams (O&E) van de Unit Weerbaarheid staan aan de lat om het portfolio gecertificeerde high assurance producten te beheersen én te vergroten. Door deze groeiende vraag naar producten om informatie zoals rondom vitale processen of staatsgeheimen te beveiligen, wordt er een nieuw O&E-team gevormd waar jij leiding aan gaat geven.

De teams bestaan uit technisch experts op het gebied van crypto, hard- en software en netwerken, productmanagers en projectleiders.
De productmanagers sparren met gebruikersorganisaties in de Rijksoverheid en vitale sectoren over welke producten er nodig zijn en hoe deze kunnen worden ingezet. De projectleiders plannen en coördineren de projecten waarin je samenwerkt met leveranciers uit de Nederlandse cryptoindustrie. De technisch experts begeleiden de marktpartijen bij het maken van een product dat voldoet aan de vereiste beveiligingsnormen, evalueren producten op basis van strenge criteria en ondersteunen de andere teams met hun technisch specialistische kennis.
Jij stimuleert jouw medewerkers om het beste uit zichzelf en hun onderlinge samenwerking te halen, zodat we kunnen garanderen dat ieder beveiligingsproduct écht de kritieke informatie voor Nederland veiligstelt.

Samen met je collega O&E afdelingshoofden vertegenwoordig jij de Unit Weerbaarheid op management niveau bij het tactisch contact met de crypto-industrie. Ook op internationaal niveau werk je samen met diverse partners op gebied van crypto, productontwikkeling en criteria. Jij bewaakt daarin de strategische en tactische belangen van onze unit en onderhoudt de relatie. Je informeert actief onze afnemers en je collega managers over de voortgang van de projecten. De vraag naar high assurance producten is hoog. Dit leidt tot druk voor het snel leveren van (kwalitatief goede) producten. Een uitdagend spanningveld van grote verwachtingen en belangen, wat vraagt om goed stakeholdersmanagement en keuzes maken.

Wat krijg je ervoor terug?
Je komt terecht in een unit vol gedreven professionals met een passie voor cybersecurity en het (digitaal) veiliger maken van Nederland. Door de groeiende vraag en interne en externe ontwikkelingen staan de komende jaren in teken van organisatorische groei, verandering en teamontwikkeling. Een mooie plek dus waar jij kan gaan bouwen en een tastbare bijdrage levert aan de veiligheid van Nederland

Functie-eisen

Jij hebt interesse in mens én techniek. Jouw leiderschapsstijl kenmerkt zich als benaderbaar en je stuurt op een situationele en motiverende wijze aan. Net als het team heb jij ontwikkeling hoog in het vaandel staan. Je bent een stevige sparringspartner in het managementteam en acteert besluitvaardig, ook wanneer de belangen uiteenlopen. Daarbij ben je een initiator op het gebied van interne en externe samenwerking.Verder heb je:

 • een afgeronde academische opleiding;
 • minimaal drie jaar leidinggevende ervaring;
 • een technische opleidingsachtergrond of goede IT-technische kennis, bij voorkeur op het gebied van productontwikkeling.

De AIVD omarmt diversiteit en inclusie en wil graag dat medewerkers zich thuis voelen. Verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten zijn een verrijking voor onze organisatie. Bij ons is iedereen die aan de voorwaarden voor een Verklaring van Geen Bezwaar (VGB) voldoet welkom, ongeacht culturele achtergrond, arbeidsvermogen, leeftijd, gender of seksuele voorkeur. Samen werken we aan de veiligheid van Nederland.

Arbeidsvoorwaarden

  Salarisniveau schaal 13 Salarisomschrijving Het salaris is gebaseerd op een volledige werkweek. Daarnaast is aan het werken bij de AIVD een toeslag verbonden. Deze toeslag bedraagt bij indiensttreding € 240,65 en loopt op tot maximaal € 728,89 bruto per maand bij een volledige werkweek Maandsalaris Min €4.688 – Max. €6.989 (bruto) Dienstverband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd Contractduur 1 jaar Minimaal aantal uren per week 28 Maximaal aantal uren per week 36

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

 • Solliciteren? Stuur ons een cv en sollicitatiebrief waaruit duidelijk en onderbouwd je motivatie blijkt om te willen werken bij de AIVD.
 • Na de sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om te solliciteren.
 • Je sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen wanneer je op de juiste manier, via de daarvoor bestemde sollicitatie-knop reageert. Je uitgebreide motivatie is ingevuld en je cv is bijgesloten.
 • We vragen je om niet met anderen te spreken over je sollicitatie bij de AIVD. Het kan je sollicitatie en eventuele loopbaan bij de AIVD schaden en je veiligheid in gevaar brengen.
 • Om veilig te solliciteren, raden we je sterk aan je online sollicitatie vanuit Nederland te versturen. Verblijf je in het buitenland, wacht dan tot je weer in Nederland bent.
 • Een veiligheidsonderzoek op niveau A, psychologische onderzoeken, het opvragen van referenties en online screening zijn daarom onderdeel van de sollicitatieprocedure.
 • Om in aanmerking te komen voor een functie bij de AIVD moet je de Nederlandse nationaliteit hebben en (in principe) de afgelopen 10 jaar in Nederland hebben gewoond. Ook aan je eventuele partner en andere mensen in je omgeving worden bepaalde eisen gesteld.
 • Houd er rekening mee dat de selectieprocedure, inclusief het veiligheidsonderzoek, ongeveer 6 maanden in beslag kan nemen.
 • De AIVD gebruikt een digitale manier om te solliciteren. Houd er rekening mee dat het invullen van het sollicitatieformulier mogelijk technische problemen met zich meebrengt. Wacht dus niet tot het laatste moment met solliciteren.

Meer over jouw toekomstige afdeling

Het Nationaal Bureau voor Verbindingsbeveiliging, onderdeel van de Unit Weerbaarheid levert advies over concrete producten voor informatiebeveiliging aan de Rijksoverheid en vitale processen van de samenleving.

De afdeling Ontwikkeling & Evaluatie zorgt voor de ontwikkeling van goede, betrouwbare en innovatieve producten voor de beveiliging van gevoelige informatie en processen. Research zorgt voor actuele kennis van offensieve en defensieve middelen en toepassingen. De medewerkers zijn wetenschappelijke experts, gemotiveerd en toegewijd. Zo leveren ze een belangrijke bijdrage aan digitale soevereiniteit én aan de veiligheid van Nederland.

AIVD

De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) beschermt de democratie tegen nationale en internationale dreigingen, zodat we in vrijheid kunnen leven. Als je bij de AIVD werkt ben je verbindend, wendbaar, gewetensvol en moedig. Bij de AIVD doe je werk dat er toe doet: elke minuut van de dag.

We waken, vaak onzichtbaar, over Nederland en zijn bevolking. We doen daarvoor onderzoek in binnen- en buitenland. De AIVD doet wat nodig is om te voorkomen dat staten, organisaties of personen onze rechtsstaat tegenwerken, ondergraven of aanvallen. Ons werk doen we niet alleen. De AIVD heeft zijn eigen rol in het netwerk van overheidsorganisaties die de veiligheid van Nederland beschermen.

De AIVD is onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De taken van de AIVD zijn vastgelegd in de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv 2017).

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Bedrijfsleider - Zoetermeer

New York Pizza, Zoetermeer, Zuid-Holland
4 dagen geleden
Inleiding Heb jij overzicht, mensenkennis en management skills? Kortom, ben jij een echte eindbaas? Start dan als bedrijfsleider bij New York Pizza! Wij zijn op zoek naar een bedrijfsleider die eindverantwoordelijk is voor het draaien van onze vestiging. Jij bent de motivator achter het team en zorg ervoor dat elke klant een tevreden klant is. Dat doe je door het...
New York Pizza

Medewerker Spoelkeuken

SnowWorld Zoetermeer, Zoetermeer, Zuid-Holland
€ 14,91 - € 18,17 per uur
2 weken geleden
Wat ga je doen? Wij zoeken een nieuwe collega die ons komt helpen om de spoelkeuken spik en span te houden. Samen met je collega’s zorg je er voor dat de afwas gedaan wordt en de keuken op orde blijft. Jouw inzet is een onmisbare schakel tussen de keuken en het restaurant. Wat wij vragen: Je bent minimaal 16 jaar,...
SnowWorld Zoetermeer

IT-traineeship Zoetermeer

Goodzo, Zoetermeer, Zuid-Holland
3 weken geleden
Het IT-traineeship in Zoetermeer in het kort Het IT-traineeship Zoetermeer van Goodzo is jouw startpunt voor een carrière in de IT. Het is perfect voor iedereen die een hbo- of wo-opleiding net wel of niet heeft afgerond, ongeacht in welke richting en woont (in de buurt van) Zoetermeer. Bij Goodzo bieden we een betaald IT-traineeship aan en doe je direct...
Goodzo