business analist

Politie


Datum: 2 weken geleden
Stad: Zoetermeer, Zuid-Holland
Salaris: € 3.155 - € 5.026 per maand
Contract type: Voltijd
Politie

Als business analist bij de Landelijke Eenheid heb je een belangrijke rol in de bestrijding van criminaliteit. Met je brede kennis van het vakgebied bijt jij je vast in een grote verscheidenheid aan informatieverzoeken. Ben jij die ervaren, praktijkgerichte business analist die komt bijdragen aan de veiligheid van Nederland?

Specificaties vacature

Locatie(s):

Zoetermeer

Organisatieonderdeel:

Landelijke Eenheid

Vakgebied(en):

Intelligence

Niveau:

HBO

Wat ga je doen?

Als business analist ben je verantwoordelijk voor het beantwoorden van (complexe) informatieverzoeken. Je bent daarbij de verbindende schakel tussen de Afdeling Business Intelligence (BI) en de operatie. Je bent verantwoordelijk voor het in behandeling nemen van de informatieverzoeken. Je beoordeelt en prioriteert vanuit je kennis van en vaardigheid in het identificeren van businesseisen en -wensen, organisatiestructuren en processen. Je voert vooronderzoeken uit, stelt business requirements op en verbindt deze aan intelligence. Dit doe je zelfstandig of in samenwerking met de informatie analist en/of ontwikkelaar.

Waar ga je werken?

Je komt binnen de Landelijke Eenheid te werken bij de Afdeling Business Intelligence & Kwaliteit van de Dienst Landelijke Intelligence Organisatie (DLIO). De DLIO is een operationele dienst, fungeert als één dienst en werkt vanuit één informatiepositie. Vanuit onze taken voor de Landelijke Eenheid en de taken op nationaal niveau zorgen wij gevraagd en ongevraagd voor actueel overzicht, inzicht en vooruitzicht. Zo dragen wij bij aan de veiligheid.

De afdeling houdt zich bezig met:

 • het ontwikkelen en beheren van standaardinformatieproducten en analyseoplossingen;
 • het genereren van de juiste informatie uit data;
 • de ontwikkeling van informatieposities op actuele thema's.
 • het begeleiden van teams in het optimaliseren van werkprocessen.

De afdeling waar je komt te werken experimenteert met innovatieve methodieken. Samen met jouw collega's denk je buiten de bestaande kaders om te komen tot realistische en passende oplossingen. Hoewel de standplaats Zoetermeer is, verricht het team werkzaamheden door het hele land. Het kan voorkomen dat je voor het werk moet reizen en eventueel voor langere periode op een andere locatie werkzaamheden verricht.

Wie ben jij?

Wij zoeken iemand die de verbindende schakel is naar de operatie en het een uitdaging vindt om de vraag achter de vraag te achterhalen. Dankzij jouw uitstekende communicatieve vaardigheden maak je gemakkelijk verbinding met de operatie en externe partners, zoek je samenwerkingsverbanden en houd je actuele informatie op landelijk niveau bij. Ook weet je met weerstand om te gaan. Analytisch ben je ijzersterk en je hebt een klantgerichte houding. Je toont initiatief, benadert zaken fundamenteel en methodisch, bent leergierig en deelt je kennis graag met collega's.

Daarnaast beschik je over:

 • een hbo-diploma (bachelor) en bij voorkeur een afgeronde opleiding op het gebied van Bedrijfskunde, Informatica of vergelijkbaar;
 • bij voorkeur in het bezit van BCS-certificering Business Analysis;
 • ervaring met business intelligence;
 • bij voorkeur conceptuele kennis van data science;
 • bij voorkeur kennis van en ervaring met lean en agile werken;
 • een goede beheersing van het Engels, in woord en geschrift;
 • een rijbewijs B.

Wat wij bieden

De standplaats is Zoetermeer. Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week.

Afhankelijk van je achtergrond volg je aan de Politieacademie een 14-weekse opleiding voor specifieke inzetbaarheid (36 uur per week), met eventueel aansluitend een voor de functie benodigd aanvullend opleidingsprogramma. Tijdens deze opleiding(en) ontvang je al het met jou overeengekomen salaris. Het positief afronden van het verplichte assessment is voorwaarde om aan de opleiding te kunnen beginnen. Het behalen van de opleiding is een vereiste om deze functie uit te kunnen oefenen. Hier vind je alle informatie met betrekking tot de selectieprocedure, het assessment en de opleiding.

Tijdens de interne specifieke politieopleiding word je tijdelijk aangesteld als ambtenaar in opleiding. Na het voltooien van de opleiding bieden we je een tijdelijke aanstelling aan, waarbij een proeftijd van één jaar van toepassing is. Na deze proeftijd volgt zo snel mogelijk een vaste aanstelling.

Binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden. Denk hier bij aan:

 • een bruto maandsalaris van minimaal € 3.155,- en maximaal € 5.026,- (schaal 10 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
 • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
 • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden).

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is operationeel specialist B.

Interesse?

Bel of mail Patrick van Vliet (06 - 10 90 38 64, patrick.van.vliet@politie.nl) als je meer informatie over de functie wilt hebben.
Voor vragen over de sollicitatieprocedure bel of mail je met Sylvia Zethoven, recruiter (06 - 36 10 73 03, [email protected]).

Solliciteer uiterlijk 25 september 2023 via de sollicitatiebutton.

Wat verder belangrijk is

 • Een betrouwbaarheids- en omgevingsonderzoek maken deel uit van de selectieprocedure.
 • Een assessment maakt deel uit van de selectieprocedure.
 • Je hebt de Nederlandse nationaliteit (dit mag ook je tweede nationaliteit zijn).
 • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Adviseur planning & control

AIVD, Zoetermeer, Zuid-Holland
1 week geleden
Maak met jouw adviezen het verschil in de (financiële) besluitvorming van de directie Operatiën van de AIVD. Kun jij cijfers betekenis en context geven? Breng je graag structuur en overzicht aan én heb je oog voor detail? Word dan onze nieuwe adviseur Planning en Control! Wat ga je doen? Als adviseur Planning en Control adviseer en ondersteun je de directie...
AIVD

Pizza Bakker - Zoetermeer

New York Pizza, Zoetermeer, Zuid-Holland
1 week geleden
Inleiding Ben jij een keukenprins(es) met vlugge vingers? Ben jij ook nog eens enthousiast, flexibel en op zoek naar een leuke bijbaan? Start dan als pizzabakker bij New York Pizza! Wij zijn op zoek naar een pizzabakker die ervoor zorgt dat onze vers gemaakte pizza’s, burgers en bijgerechten op de juiste manier worden bereid, gesneden en verpakt. Jij zorgt voor...
New York Pizza

Fietskoerier - Zoetermeer

New York Pizza, Zoetermeer, Zuid-Holland
1 week geleden
Inleiding Wil jij de strakste kuiten krijgen van de regio? Ben jij ook nog eens enthousiast, flexibel en op zoek naar een leuke bijbaan? Start dan als fietskoerier bij New York Pizza! Wij zijn op zoek naar een klantvriendelijke fietskoerier die ervoor zorgt dat onze vers gemaakte pizza’s, burgers en bijgerechten op tijd en lekker warm bij onze klanten terecht...
New York Pizza