Medewerker lesontwikkeling LOB

LYCEO


Datum: 2 weken geleden
Stad: Leiden, Zuid-Holland
Salaris: € 2.300 - € 2.600 per maand
Contract type: Voltijd
LYCEO

Medewerker lesontwikkeling LOB (36-40u/w)

Wil je middelbare scholieren helpen in hun loopbaanontwikkeling? Ben je een schrijftalent én word je enthousiast van licht technische vraagstukken? Ben je proactief, kritisch en houd je van afwisseling? Dan zoeken we jou!

Dit is Lyceo

Met zo’n 200 vestigingen is Lyceo de grootste, snelst groeiende en meest innovatieve onderwijsondersteuner in Nederland. Je vindt ons door het hele land – op de vele scholen waarmee we samenwerken en op onze eigen vestigingen. Op onze locaties ondersteunen wij leerlingen o.a. met bijlessen, huiswerkbegeleiding, examentraining en het verbeteren van hun studievaardigheden.

Als Contentcoördintor Educatieve Uitgeverij op het hoofdkantoor in Leiden ben jij onderdeel van Team Uitgeverij. Het team bestaat uit specialisten voor drukwerk en digitaal materiaal. Vanuit eigen verantwoordelijkheid en expertise werkt het team veel samen met andere afdelingen. Klaar voor een functie met impact? We maken graag kennis met je.

Wat ga je doen?

Lyceo heeft een eigen uitgeverij waar wij o.a. digitale lesmethodes ontwikkelen voor loopbaanoriëntatie (LOB). Het doel van deze methodes is om leerlingen weloverwogen keuzes te laten maken: bijvoorbeeld voor een vakkenpakket of een studie. Je werkzaamheden bestaan voor een deel uit het evalueren van bestaande materialen en deze verbeteren waar nodig. Daarnaast ontwikkel je ook nieuwe aansprekende online leerpaden van A tot Z. Daarvoor voer je overleg, onderzoek en visualiseer je, overtuig je ons, verzamel je informatie, ‘codeer’ je jouw opdracht in onze systemen, coördineer je collega's en test je het eindresultaat: alles wat nodig is om ervoor te zorgen dat jouw idee uiteindelijk leidt tot een mooie aanvulling op onze lesmethode. Je hebt bij enige regelmaat contact met een aantal van de onderwijsinstellingen die met onze methodes werken. Je haalt input en behoeftes op en verwerkt deze in de huidige en te ontwikkelen leerpaden.

Wie ben jij?

 • Een afgeronde hbo- of wo-opleiding. Onderwijskunde, Opleidingskunde of Psychologie bijvoorbeeld, maar we staan open voor andere richtingen.
 • Eén à twee jaar werkervaring is een pré, zeker binnen het onderwijs of LOB-gerelateerd.
 • Je kunt goed motiveren waaruit blijkt dat jij affiniteit hebt met LOB.
 • Je hebt kennis van SPSS of R voor het testen van de validiteit van de tests die we ontwikkelen.
 • Je weet wat onze doelgroep beweegt en kunt ze op de juiste manier aanspreken: ook (of misschien juist!) de leerlingen die níet uit zichzelf al warmlopen voor LOB.
 • Veel LOB-materiaal is digitaal, jij kunt HTML of XML of vindt het leuk om dit te leren
 • Je bent een aanpakker en vindt het leuk om verschillende projecten in goede banen te leiden.
 • Je bent communicatief sterk in woord en schrift.

Wat kan je van ons verwachten:

Je wordt onderdeel van een jong team met enthousiaste collega’s van wie je veel kunt leren. Verder bieden we je veel vrijheid en ruimte voor initiatief en ideeën en een informele werksfeer!

 • Een startsalaris tussen € 2300,- en € 2600 ,-bruto per maand op basis van 40 uur. Je salaris groeit op termijn mee met de ervaring die je in deze functie opbouwt.
 • 23 vakantiedagen per jaar en 8% vakantiegeld.
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Een pensioenregeling en reiskostenvergoeding.
 • Een laptop en mobiele telefoon.
 • Toegang tot de Lyceo Academie. Hierin volg je kosteloos trainingen.
 • Regelmatig borrels, uitjes en één keer per jaar een groot feest met de hele organisatie.

Lyceo – Leren leer je zo!

Ieder kind is anders. En met miljoenen verschillende talenten én struikelblokken, gaat leren niet voor iedereen vanzelf. Daarom hebben sommige leerlingen wat extra aandacht nodig. Aandacht voor leren zelf. Want leren kun je leren. Dat vinden we niet alleen, dat hebben we ook wetenschappelijk bewezen.

Bij Lyceo leren we leerlingen leren. Daar hebben ze bij elke toets, elk school- of studiejaar en bij alles wat ze daarna ondernemen, profijt van. Mede dankzij jou gaan leerlingen straks met meer zelfvertrouwen naar school.

Aan het werk!

Samen ontdekken of deze baan past bij jouw kennis, vaardigheden en ambities? Je mag ons altijd bellen, appen of mailen. Recruiters Melissa en Ellen bereik je per telefoon of app via 071 790 00 56. Mailen kan naar [email protected].

Al helemaal overtuigd? Dan stuur je meteen je cv en motivatiebrief toe via het sollicitatieformulier. Die bekijken we binnen 1-3 werkdagen, waarna we hopelijk een gesprek kunnen plannen. Klikt het tijdens het sollicitatiegesprek? Dan voeren we een tweede gesprek en nemen we een persoonlijkheidstest af om je beter te leren kennen. Iedereen enthousiast? Dan worden we collega’s!

Soort dienstverband: Parttime, Fulltime
Parttime uren: 36-40 per week

Salaris: €2.300,00 - €2.600,00 per maand

Rooster:

 • Flexibele werkuren
 • ma-vr

Secundaire arbeidsvoorwaarden:

 • Flexibele werkuren
 • Kerstpakket
 • Mogelijkheid tot promotie
 • Pensioen
 • Reiskostenvergoeding
 • Telefoon van de zaak
 • Vrijdagmiddagborrel

Soorten aanvullende vergoedingen:

 • Bonusregeling
 • Vakantiegeld

Werklocatie: Fysiek

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Schoonmaakmedewerker

Care Dienstengroep B.V., Leiden, Zuid-Holland
1 dag geleden
Ben jij op zoek naar een baan voor enkele uren per week? Ben je resultaatgericht en past werk in de schoonmaak helemaal bij jou? Voor een bedrijfspand aan de Flevoweg in Leiden zijn we per direct op zoek naar een goede zelfstandig werkende kracht voor de maandag t/m vrijdag van 07:00-09:15 uur Is dit een perfecte (bij)verdienste voor jou? Reageer...
Care Dienstengroep B.V.

Digital Area Manager, INKGA Investments, INKGA Group

IKEA, Leiden, Zuid-Holland
1 week geleden
Who you are WHY YOU SHOULD JOIN IKEA At IKEA we strongly believe that we can help people and the planet, while creating an affordable and better everyday life at home. We believe that we thrive when meeting incredible people that are on the same mission at IKEA. People who are very humble, supportive, and absolutely committed to lead into...
IKEA

Adjunct locatiemanager - De Walnoot - Leiden - voor 20-24 uur per week

Gemiva-SVG Groep, Leiden, Zuid-Holland
€ 4.140 per maand
4 weken geleden
Kinderdagcentrum (KDC) De Walnoot is er voor kinderen van 0 tot 18 jaar die (nog) niet toe zijn aan een vorm van onderwijs. De kinderen die er komen, hebben een ontwikkelachterstand of een verstandelijke en/of meervoudige beperking. Bij De Walnoot krijgen ze spelenderwijs van hun begeleiders, in samenwerking met bijvoorbeeld logopedie of fysiotherapie, de prikkels om te leren en te...
Gemiva-SVG Groep