Adviseur industriële automatisering

Rijkswaterstaat


Datum: 1 week geleden
Stad: Assen, Drenthe
Contract type: Voltijd
Rijkswaterstaat

Omschrijving

Wij zoeken een adviseur industriële automatisering die samen met onze collega's de infrastructuur in de omgeving Noord- Nederland bereikbaar houdt. Iemand die in samenwerking met het team er voor zorgt dat onze (vaar)wegen in beweging blijven. Rijkswaterstaat streeft naar bereikbare en veilige assets. Onze adviseur vindt een goede balans tussen prestaties, risico's en kosten van onze bruggen en sluizen. Draag bij aan een duurzaam en veilig Nederland, gun jezelf Rijkswaterstaat.

Hoe jij de Nederlandse infrastructuur veiliger gaat maken
In deze rol kom je te werken in de regio Noord-Nederland . Als adviseur ben je actief binnen de elektrotechnische en industriële automatiseringssystemen van onze bruggen en sluizen in Noord-Nederland. We hebben aankomende jaren te maken met uitdagende vraagstukken op het gebied van instandhouding, vervanging en renovatie. Denk hierbij aan de vervanging van automatiseringssystemen, deelsystemen en componenten die aan elkaar gekoppeld zijn. Vanuit jouw expertise zorg je binnen dit soort projecten voor:

behartigen van onze operationele belangen als beheerder binnen de projectteams;
beoordelen en bespreken van voorstellen vanuit de opdrachtnemers;
opstellen van het pakket van de technische en veiligheidseisen voor de systemen.
Daarnaast ben je op de hoogte van de dagelijkse gebeurtenissen. Veel contact heb je met andere adviseurs en deskundigen van de fysieke objecten, operators en aannemers. Je hebt een signalerende rol of aan de wettelijke (veiligheids-) eisen wordt voldaan. Ook fungeer je als kennisdrager van de IA-IT systemen binnen de regio. Je beheert het netwerk en de IA–IT systemen, waardoor de objecten en het bedienen op afstand blijven functioneren. Hierbij draag je zorg voor het softwarebeheer van de bedien- en besturingsinstallaties van alle objecten in Noord-Nederland. Het contact onderhoudt je daarvoor met asset managers en andere collega’s.

Dit is waar jij voldoening uit haalt
Je krijgt energie van het optimaliseren van onze prestatiegerichte instandhoudingsplannen. Veiligheid, beschikbaarheid, betrouwbaarheid en kosten efficiëntie zijn hierbij voor jou van groot belang. Hierbij adviseer je over het noodzakelijk onderhoud, cybersecurity, configuratiemanagement, softwarebeheer en een oplossingsgerichte aanpak bij storingen. Dit doe je aan de hand van risicoanalyses en aansluitend maak je inzichtelijk wat dit betekent voor het vaste onderhoud en de programmering.

Je deelt graag je bevindingen en vertaalt deze naar een begrijpelijke risico gestuurde onderhoudsstrategieën en -maatregelen. Samen met de asset manager stel je hiermee een onderhoudsprogrammering op. Daarnaast houd je het overzicht binnen lopende of aankomende projecten en leg je vast wie welke rol hierin speelt.

Wat wij aan jou waarderen
Je bent een teamplayer met passie voor industriële automatisering en assets zoals bruggen en sluizen. De collega’s met wie je samenwerkt hebben allemaal een andere achtergrond. Samen zorgen jullie voor betrouwbare, beschikbare en veilig functionerende assets. Je zorgt er voor dat processen voldoen aan de gestelde eisen en voert risico gestuurd toetsen uit op dit proces.

Zelf volg je nauwlettend de ontwikkelingen binnen je vakgebied en vind je aansluiting bij collega’s en werkgroepen. Je denkt mee over verbetering van kaders, werkwijzen en standaarden binnen de organisatie en je draagt bij aan het delen en ontwikkelen van kennis op het vakgebied. Zo kun je bijvoorbeeld deelnemen aan de Community of Practice industriële automatisering of de specifieke werkgroep cybersecurity.

Geïnteresseerd? Solliciteer direct, wij kijken ernaar uit!
Een eerste kennismaking kan wat ons betreft snel plaatsvinden. Wil je eerst meer informatie over de vacature voordat je gaat solliciteren? Bel of app met Justin Migchelbrink, adviseur industriële automatisering via 06-21146640. Justin is vanaf 28 augustus bereikbaar voor vragen. Hij staat je graag te woord.

Wil je meer weten over industriële automatisering bij Rijkswaterstaat?
Lees en bekijk hier de rol van industriële automatisering binnen Rijkswaterstaat.

Functie-eisen

 • je hebt een hbo- diploma op het gebied van industriële automatisering en/of elektrotechniek;
 • je hebt minimaal drie jaar ervaring met de industriële automatisering in de infrastructuur;
 • je hebt actuele kennis van industriële en ICT netwerken en databases;
 • je hebt kennis van risico gestuurd beheer en onderhoud.

Arbeidsvoorwaarden

Rijkswaterstaat is een aantrekkelijke werkgever. Dit komt ook tot uiting in onze arbeidsvoorwaarden. Wat bieden wij jou?

 • een passend maandsalaris (fulltime is 36 uur per week);
 • diverse verlofregelingen en de mogelijkheid om meer of minder te werken;
 • hybride werken;
 • studiefaciliteiten en persoonlijke ontwikkeling.

Je kan je arbeidsvoorwaardenpakket gedeeltelijk zelf samenstellen door het Individuele Keuze Budget (IKB) Het IKB bestaat uit geld en uren. Je kan zelf kiezen wanneer je het geld uitbetaald wilt hebben. De IKB uren kan je opnemen, deels laten uitbetalen of opsparen voor later. Ook kan je het IKB inzetten voor fiscaal vriendelijke doelen.

Wij vinden het belangrijk dat je zowel op je werk als privé lekker in je vel zit. Bij ons kan je hybride werken als je functie dat toelaat. Je kan een thuisvergoeding ontvangen en er zijn voorzieningen voor het ergonomisch inrichten van je thuiswerkplek.

Bijzonderheden

 • je standplaats is Assen. Bij Rijkswaterstaat stimuleren we het hybride werken. Werk in overleg met je leidinggevende en collega’s vanuit huis of op locatie wanneer je functie dit toelaat;
 • de (online) selectiegesprekken vinden doorlopend plaats;
 • bij voldoende geschikte reacties kan de vacature eerder sluiten;
 • een (online) voorselectietest of een assessment kan onderdeel zijn van het sollicitatieproces. Het maken van een casus en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, kan eveneens deel uitmaken van het sollicitatieproces. Het inwinnen van referenties maakt deel uit van het sollicitatieproces.

Solliciteren: eerst online, daarna op locatie
Heb je binnenkort je eerste kennismakings- of sollicitatiegesprek? Deze vindt bij voorkeur online plaats. Daarmee stimuleren wij ‘slim’ reizen. Zo dragen we bij aan minder druk op snelwegen en OV én minder CO2-uitstoot. Heb je toch liever een gesprek op een van onze kantoren? Laat het ons weten, dan kijken we natuurlijk wat mogelijk is.

Ben je toe aan het gesprek voor de 2e ronde of het arbeidsvoorwaardengesprek? Dan ontvangen wij je graag op locatie. Heb je dit gesprek liever online? De recruiter inventariseert wat jouw wensen zijn waarna een definitieve afspraak wordt gemaakt.

Vragen?
Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met onze recruiter of kijk op onze website voor meer informatie.

Acquisitie op onze vacatures wordt niet in behandeling genomen.

Jouw toekomstige afdeling

Wil jij werken bij Rijkwaterstaat voor Noord-Nederland (NN)? Deze regio is verantwoordelijk voor het onderhoud, het beheer en de aanleg van (snel)wegen en hoofdvaarwegen in de provincies Friesland, Groningen en Drenthe. Hier valt ook een van de mooiste natuurgebieden van Nederland binnen: de Waddenzee. Naast het beheer van dit Werelderfgoed wordt er binnen NN ook gewerkt aan het Eems-Dollard gebied en onderhouden we:

 • 472 km weglengte;
 • 730 kunstwerken;
 • 1072 km beheerde vaarwegen;
 • 2949 km2 water.

In totaal werken er ongeveer 215 mensen binnen NN, verspreid over drie directies: Netwerkontwikkeling, Netwerkmanagement en Bedrijfsvoering.

De afdeling – District Oost en West
De districten zijn met andere overheden actief op de ‘natte’ en ‘droge’ taakgebieden. Zij werken aan het beheer en onderhoud van de rijkswegen, bruggen, viaducten, aanleginrichtingen, de primaire waterkeringen, vaargeulen en kanalen. Daarnaast draagt het district bij aan de beleidsvoering van de regionale dienst en fungeert het als voordeur van Rijkswaterstaat voor de communicatie met derden. Het district is opgesplitst in de clusters Assetmanagement en Beschikbaarheid Netwerk & Crisismanagement.

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Bestuurssecretaresse

Randstad Nederland, Assen, Drenthe
€ 3.678 per maand
21 uur geleden
Vind jij het leuk om in een dynamische omgeving te werken waarbij je een grote variëteit aan werkzaamheden hebt? En word jij er blij van om zaken te regelen? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren op bijgaande vacature!wat bieden wij joucao MBO schaal 8, 13e maand, budget voor scholingAssen/Groningen, reiskosten á € 0,19 cent/kmfullltime dienstverband (0,8...
Randstad Nederland

Kraanmachinist (maaien met mobiele kraan)

Faam, Assen, Drenthe
1 week geleden
Mooi maaiwerk vanuit de kraan!Zoek jij het gehele jaar rond werk in de groenvoorziening? Zorg jij graag dat de omgeving er weer keurig uit ziet? Word kraanmachinist en verricht zelfstandig en mooi werk! Als (ervaren) kraanmachinist ga je voor dit bedrijf aan de slag met diverse bestekken, gelegen in het Noorden. Het is een zelfstandige functie, aan de hand van...
Faam

Tekenaar

Voort, Assen, Drenthe
€ 2.900 per maand
2 weken geleden
Wat jij doetVoor onze opdrachtgever in Assen zoeken wij een gedreven Tekenaar Kabels en Leidingen die een cruciale rol zal vervullen binnen onze organisatie. In deze functie ben je verantwoordelijk voor projecten op het gebied van gas, water en elektra en speel je een actieve rol gedurende het gehele project. Als Tekenaar zorg je zelfstandig voor gedegen technische ontwerpen in...
Voort