Webredacteur

AIVD


Datum: 3 weken geleden
Stad: Zoetermeer, Zuid-Holland
Contract type: Voltijd
AIVD

Weet jij waar een goede (web)site aan moet voldoen? Geef jij graag gevraagd en ongevraagd advies over websites en andere online middelen? En draai jij je hand er niet voor om een begrijpelijke tekst te schrijven? Lees dan snel verder.

Wat ga je doen?
De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) is een dienst die open is waar het kan. De website is daarvoor een van de belangrijkste communicatiemiddelen. Jij bent als webredacteur daarvoor het eerste aanspreekpunt. Je adviseert, samen met de adviseur online, over het optimaal inrichten, onderhouden en doorontwikkelen van de site. Daarbij zorg je voor content die bij de doelgroep past. Dat doe je door teksten te redigeren of door ze zelf te schrijven. Je houdt steeds rekening met de wettelijke vereisten waar onze website aan moet voldoen, zoals rijkshuisstijl, toegankelijkheid (WCAG 2.1 AA) en webarchivering. Je inventariseert en analyseert hoe de (web)site wordt bezocht en voert op basis hiervan verbeteringen door. Geregeld wordt jouw online expertise ook ingezet voor andere in- en externe communicatiemiddelen, zoals het intranet, social media en publicaties.

Wat krijg je daarvoor terug?
In deze zeer afwisselende functie bij een bijzondere organisatie doet jouw werk ertoe. Je krijgt de ruimte om jouw toegevoegde waarde te leveren. Heb je een goed idee? Dan horen we dat heel graag.
Om input op te halen voor teksten schakel je met uiteenlopende afdelingen in de hele organisatie. Zo krijg je een uniek inkijkje in het werk van de AIVD. Je maakt deel uit van een groeiend en heel collegiaal team, dat hard werkt wanneer het moet, maar waarin ook ruimte is voor humor en gezelligheid.
Enthousiast geworden? Verras ons met jouw motivatiebrief!

Functie-eisen

Je bent een (web)redacteur die houdt van online communicatie. Je bent een open en energieke persoonlijkheid die denkt in oplossingen en ideeën. Je bent sociaal en maakt makkelijk contact, zowel binnen het team als in de organisatie. Je kunt je makkelijk inleven in collega’s van diverse afdelingen én in de lezer. Er komt veel op je af en het kan soms best druk zijn, maar je blijft flexibel, houdt overzicht en schakelt snel. Je kunt goed zelfstandig werken. Daarnaast heb je:

 • minimaal 3 jaar ervaring als webredacteur of medewerker online communicatie;
 • een afgeronde relevante hbo-opleiding, bij voorkeur in de richting van journalistiek of communicatie;
 • een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • kennis van en ervaring met organische vindbaarheid, metadata, digitale toegankelijkheid, gebruikersvriendelijkheid, begrijpelijkheid (taalniveaus) en webanalyse;
 • gevoel voor bestuurlijke en politieke verhoudingen;
 • voldoende adviesvaardigheden en overtuigingskracht om je staande te houden in een stevig gesprek. Daarnaast ben je creatief en kun je goed plannen en organiseren.

De AIVD omarmt diversiteit en inclusie en wil graag dat medewerkers zich thuis voelen. Verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten zijn een verrijking voor onze organisatie. Bij ons is iedereen die aan de voorwaarden voor een Verklaring van Geen Bezwaar (VGB) voldoet welkom, ongeacht culturele achtergrond, arbeidsvermogen, leeftijd, gender of seksuele voorkeur. Samen werken we aan de veiligheid van Nederland.

Arbeidsvoorwaarden

  Salarisniveau schaal 10 Salarisomschrijving Het salaris is gebaseerd op een volledige werkweek. Daarnaast is aan het werken bij de AIVD een toeslag verbonden. Deze toeslag bedraagt bij indiensttreding € 206,69 en loopt op tot maximaal € 654,76 bruto per maand bij een volledige werkweek Maandsalaris Min €3.045 – Max. €4.848 (bruto) Dienstverband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd Contractduur 1 jaar Minimaal aantal uren per week 32 Maximaal aantal uren per week 36

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

 • Solliciteren? Stuur ons een cv en sollicitatiebrief waaruit duidelijk en onderbouwd je motivatie blijkt om te willen werken bij de AIVD.
 • Na de sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om te solliciteren.
 • Je sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen wanneer je op de juiste manier, via de daarvoor bestemde sollicitatie-knop reageert. Je uitgebreide motivatie is ingevuld en je cv is bijgesloten.
 • We vragen je om niet met anderen te spreken over je sollicitatie bij de AIVD. Het kan je sollicitatie en eventuele loopbaan bij de AIVD schaden en je veiligheid in gevaar brengen.
 • Om veilig te solliciteren, raden we je sterk aan je online sollicitatie vanuit Nederland te versturen. Verblijf je in het buitenland, wacht dan tot je weer in Nederland bent.
 • Een veiligheidsonderzoek op niveau A, psychologische onderzoeken, het opvragen van referenties en online screening zijn daarom onderdeel van de sollicitatieprocedure.
 • Om in aanmerking te komen voor een functie bij de AIVD moet je de Nederlandse nationaliteit hebben en (in principe) de afgelopen 10 jaar in Nederland hebben gewoond. Ook aan je eventuele partner en andere mensen in je omgeving worden bepaalde eisen gesteld.
 • Houd er rekening mee dat de selectieprocedure, inclusief het veiligheidsonderzoek, ongeveer 6 maanden in beslag kan nemen.
 • De AIVD gebruikt een digitale manier om te solliciteren. Houd er rekening mee dat het invullen van het sollicitatieformulier mogelijk technische problemen met zich meebrengt. Wacht dus niet tot het laatste moment met solliciteren.

Meer over jouw toekomstige afdeling

De Centrale staf ondersteunt het management van de AIVD met advies, diensten en door het zichtbaar maken van de toegevoegde waarde van het werk bij politiek, bestuur en maatschappij.

De afdeling Communicatie draagt bij aan de herkenbaarheid en zichtbaarheid van de AIVD. Adviseurs en redacteuren geven dagelijks inhoud aan het uitgangspunt ‘Open waar het kan, gesloten waar het moet’. Via intra- en internet, sociale media en andere kanalen. De medewerkers zijn creatief, professioneel en toegewijd. Zo leveren ze een belangrijke bijdrage aan het uitleggen en verduidelijken van ons werk én aan de veiligheid van Nederland.

AIVD

De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) beschermt de democratie tegen nationale en internationale dreigingen, zodat we in vrijheid kunnen leven. Als je bij de AIVD werkt ben je verbindend, wendbaar, gewetensvol en moedig. Bij de AIVD doe je werk dat er toe doet: elke minuut van de dag.

We waken, vaak onzichtbaar, over Nederland en zijn bevolking. We doen daarvoor onderzoek in binnen- en buitenland. De AIVD doet wat nodig is om te voorkomen dat staten, organisaties of personen onze rechtsstaat tegenwerken, ondergraven of aanvallen. Ons werk doen we niet alleen. De AIVD heeft zijn eigen rol in het netwerk van overheidsorganisaties die de veiligheid van Nederland beschermen.

De AIVD is onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De taken van de AIVD zijn vastgelegd in de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv 2017).

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Bedrijfsleider - Zoetermeer

New York Pizza, Zoetermeer, Zuid-Holland
4 dagen geleden
Inleiding Heb jij overzicht, mensenkennis en management skills? Kortom, ben jij een echte eindbaas? Start dan als bedrijfsleider bij New York Pizza! Wij zijn op zoek naar een bedrijfsleider die eindverantwoordelijk is voor het draaien van onze vestiging. Jij bent de motivator achter het team en zorg ervoor dat elke klant een tevreden klant is. Dat doe je door het...
New York Pizza

Toezichthouder Wmo en Jeugdwet

Gemeente Zoetermeer, Zoetermeer, Zuid-Holland
€ 4.537 per maand
1 week geleden
Sociaal Domein / Zorg en JGH €4.537 Sluit op: 08-10-2023 Schaal 9 32 - 36 uur Heb jij een groot rechtvaardigheidsgevoel en wil jij mensen beschermen tegen anderen die misbruik van hen maken? Wil jij het verschil maken voor kwetsbare inwoners van gemeente Zoetermeer? Bestaat jouw ideale functie uit het doen van onderzoeken, adviseren en contact onderhouden met cliënten en...
Gemeente Zoetermeer

Commercieel Medewerker Binnendienst

Direct Minds, Zoetermeer, Zuid-Holland
3 weken geleden
11 January 2019 Wat ga jij doen? Je zult als commerciële binnendienst medewerker aan de slag gaan. Het is een telefonische functie waarbij je bedrijven gaat benaderen in opdracht van onze klanten. Daarnaast verwerk alle marketing informatie die uit het gesprek komt in ons systeem. De projecten waar je op ingezet zal worden lopen uiteen van; Sales, afspraken maken voor...
Direct Minds