Traineeship Toezichthouder

Xstate


Datum: 2 weken geleden
Stad: Leiden, Zuid-Holland
Salaris: € 2.550 - € 3.000 per maand
Contract type: Voltijd
Xstate

Start je carrière met ons Traineeship Toezichthouder in de Regio Leiden bij Xstate in samenwerking met de Bestuursacademie Nederland.

Ben jij een ambitieuze en leergierige young professional met passie voor juridische, omgevingsrechtelijke en ruimtelijke ordeningsvraagstukken? Dan is dit traineeship Toezichthouder in de Regio Leiden – Vergunning Verlening, Toezicht en Handhaving (VTH) bij Xstate in samenwerking met de Bestuursacademie Nederland, de perfecte kans voor jou!

Ontdek het Traineeship Toezichthouder in de Regio Leiden

Dit tweejarige, betaalde traineeship stoomt jou klaar voor een veelbelovende toekomst in de wereld van VTH, ruimtelijke ordening en bestuursrecht. Samen met andere enthousiaste trainees ga je aan de slag met boeiende ruimtelijke juridische opgaven bij bijvoorbeeld een gemeente in de bruisende Regio Leiden.

Tijdens het traineeship krijg je maandelijkse trainingen op vakinhoudelijke onderwerpen en werk je aan uitdagende projecten, zoals:

 • Het opstellen van vergunningaanvragen voor bijzondere bouwprojecten;
 • Het meewerken aan ruimtelijke ontwikkelingsplannen voor duurzame stadsvernieuwing;
 • Het adviseren over juridische aspecten van omgevingsrecht en ruimtelijke ordening aan lokale besturen en bedrijven;
 • Naast de vakinhoudelijke verdieping is er veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Dit wordt vormgegeven door maandelijkse intervisiedagen, waar je met je medetrainees reflecteert op je eigen groei en leert van elkaars ervaringen.

Wat krijg je van ons tijdens het Traineeship Toezichthouder in de Regio Leiden?

 • Direct een vast contract, waardoor jij je geen zorgen hoeft te maken over de toekomst!
 • Uitdagende baan van 36 uur per week met een volwaardig salaris van €2550 – €3000;
 • De vakinhoudelijke opleiding ‘Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving’, verzorgd door de Bestuursacademie Nederland met vakdocenten direct uit het werkveld;
 • 25 vakantiedagen en 8,33% vakantiegeld;
 • Reiskosten/thuiswerkvergoeding;
 • Pensioen, alvast fijn voor later;
 • Toegang tot de Online Academy met ruim 350 trainingen;
 • E-learning programma’s ‘Hoe werkt de gemeente’, ‘AWB’ en het ‘Omgevingsrecht’;
 • Toffe opdrachten bij bijvoorbeeld gemeenten, omgevingsdiensten, energiemaatschappijen, provincies en waterschappen;
 • Steengoed ontwikkeltraject vanaf dag 1;
 • Een vaste Talent Coach die jou intensief begeleidt voor, tijdens en na jouw traineeship;
 • 2-daagse kick-off zodat jij jouw collega trainees goed leert kennen;
 • Leuke Xstate feestjes en uitjes met de XstateClub.

Wat verwachten wij van jou?

Jij weet als geen ander mensen te overtuigen en mee te nemen in jouw plannen. Je bent enthousiast, communicatief vaardig, out-of-the box denkend en analytisch onderlegd. Verder heb je:

 • Een relevante afgeronde hbo- of wo- opleiding
 • Affiniteit met de (semi-)overheid en met wet- en regelgeving;
 • Ervaring of affiniteit met thema’s zoals de circulaire economie, de energietransitie, ruimtelijke ordening, Smart Cities, de Omgevingswet en de Sustainable Development Goals (SDG’s).

Over Xstate

Terwijl we voor grote maatschappelijke uitdagingen staan, kijken wij vol vertrouwen naar de toekomst. Wij zijn overtuigd dat je altijd kan versnellen en veranderen. Zolang je maar met de juiste mensen aan tafel zit. Daarom verbinden wij het beste jonge talent aan het publieke domein.

Met een club van zo’n 125 mensen, maken we steeds meer impact in de publieke sector. Dat is het waar wij het voor doen. Elke dag weer opnieuw. Wij zijn een organisatie waar trots, vertrouwen en gedrevenheid de basis vormen voor onze cultuur. Altijd dat stapje harder willen lopen, jezelf willen verbeteren, uitdagen en inspireren. Dat zijn wij!


Locatie: Leiden Niveau: HBO, WO Uur: 32-40 Salaris: €2550 - €3000

Hoe te solliciteren

Om op deze vacature te solliciteren, moet u machtigen op onze website. Als je nog geen account hebt, registreer je.

Plaats een CV

Vergelijkbare vacatures

Stagelopen bij Lucardi Leiden!

Lucardi Juwelier, Leiden, Zuid-Holland
18 uur geleden
Volg jij momenteel een opleiding in de retail, het management of de mode? En ben je op zoek naar een super leuke & leerzame stageplek waarbij afwisseling, klantgerichtheid en samenwerken centraal staan? Dan ben je bij Lucardi aan het juiste adres! Tijdens jouw stage help je de klanten bij het maken van hun keuze voor de leukste sieraden, zorg je...
Lucardi Juwelier

Customer & Patient Activation Manager

Astellas, Leiden, Zuid-Holland
1 week geleden
About Astellas: At Astellas we can offer an inspiring place to work and a chance to make your mark in doing good for others. Our expertise, science and technology make us a pharma company. Our open and progressive culture is what makes us Astellas. It’s a culture of doing good for others and contributing to a sustainable society. Delivering meaningful...
Astellas

Testontwikkelaar profiel- en studiekeuze

LYCEO, Leiden, Zuid-Holland
1 week geleden
Wil je middelbare scholieren helpen in hun loopbaanontwikkeling? Vind je het leuk om conceptueel bezig te zijn en schrik je ook niet als het een beetje op programmeren begint te lijken? Ben je proactief, kritisch en houd je van afwisseling? Dan zoeken we jou! Dit is Lyceo Met zo’n 200 vestigingen is Lyceo de grootste, snelst groeiende en meest innovatieve...
LYCEO